Akademie Bílí Tygři Liberec

Adam Měchura s Petrem Gajdou si zahrají proti Slovensku!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Českou reprezentaci do 17 let čeká 16. a 17. září dvojzápas se Slovenskem. Zasáhnout by do něj měli minimálně dva Tygři! Stejný počet zástupců má náš celek také mezi náhradníky.

Úvodní utkání sehrají mládežničtí reprezentanti ve slovenské Skalici, odveta je pak na programu hned o den později na domácím ledě zimního stadionu v Hodoníně.

Do obou střetnutí nicméně nezasáhne úplně totožná sestava. Řadu hráčů trenéři nominovali "pouze" na jeden z dvojice mačů, což je také případ našich šelem. Útočníci Adam Měchura i Petr Gajda se představí v hodonínské odvetě.

Ani pro jednoho to nebude první reprezentační zkušenost v aktuální sezóně. Oba forvardi se v červenci předvedli v rámci trojzápasu se Švýcarskem. Měchura si připsal asistenci, Gajda k nahrávce přidal ještě vstřelenou branku.

Tygři navíc mají dvojnásobné zastoupení rovněž mezi náhradníky. Obránci Martin Böhm s Jakubem Šedivým jsou v případě potřeby připraveni naskočit do akce. Oba jmenovaní se v loňské sezóně zásadním způsobem podíleli na zlaté jízdě libereckého dorostu.

Nominace českého týmu

Brankáři:

Oliver Šatný (Mladá Boleslav), Patrik Hamrla (Zlín).

Obránci:

David Špaček, David Jiříček (oba Plzeň), David Moravec, Sebastian Jasečko (oba Mladá Boleslav), Filip Šindelek (Lidingö, Švédsko), Tomáš Machů (Vítkovice). Jen na 1. zápas: Marek Chvátal (Sparta), Stanislav Svozil (Kometa). Jen na 2. zápas: Matěj Pinkas (Hradec Králové), Jiří Ticháček (Kladno).

Útočníci:

Marcel Marcel (Plzeň), Matyáš Budina (Hradec Králové), Jan Krupička (Sparta), Jakub Altrichter (Lidingö, Švédsko), Jan Kučera (Olomouc), Ivo Sedláček (Kometa), Šimon Frömel (Zlín), Marek Brada (Björklöven, Švédsko). Jen na 1. zápas: Jan Půček (Mladá Boleslav), Jakub Brabenec (Kometa), Lukáš Pajer (Hradec Králové), Dominik Soukup (Plzeň). Jen na 2. zápas: Petr Gajda, Adam Měchura (oba Liberec), Alexandr Remeš (Karlovy Vary), Marek Slavík (Litvínov).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení