Akademie Bílí Tygři Liberec

Adam Měchura si připsal vítězný debut v A-týmu!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři v pátek proti Kladnu nasadili hodně mladou sestavu. Vůbec premiérový start v Tipsport extralize si připsal čerstvě devatenáctiletý útočník Adam Měchura, který vládne střelcům v nejvyšší juniorské soutěži!

Za Liberec do vítězného utkání proti kladenským Rytířům (3:1) naskočilo hned devět hráčů v maximálním věku 22 let. První zápas mezi českou elitou zaznamenal útočník Adam Měchura, který prožívá mimořádnou sezónu v extralize juniorů. Za 29 duelů nashromáždil v U20 už 67 bodů, z toho 44 za vstřelené góly. Suverénně tedy vládne tabulce střelců.

Premiéru v áčku si Měchura připsal rovnou v první formaci po boku velezkušených Michala Birnera a Tomáše Filippi. Hned v prvním střídání nebezpečně prověřil brankáře soupeře, v dalším průběhu utkání si připsal ještě jeden blok. Na ledě strávil lehce přes dvanáct minut.

Velmi povedený večer ovšem zažili i další mladíci v našem týmu. Obránce Jakub Šedivý (ročník 2003) si připsal první extraligový bod v kariéře, když jeho nahození přesně tečoval další mladíček Jan Šír (2000). Mezi střelce se pak ještě zapsali Marek Zachar (1998) s Adamem Klapkou (2000). Rovnou o dvě asistence bohatší je Michal Ivan (1999), kanadský bodík si za nahrávku připsal i Jakub Rychlovský (2001). Ačkoliv nebodoval, tak za zmínku stojí rovněž spolehlivý výkon obránce Davida Aubrechta (2000), který ve hře strávil bezmála devatenáct minut.

Proti Kladnu to byl zkrátka den našich mladých hráčů!

Adam Měchura v dresu U20

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení