Akademie Bílí Tygři Liberec

Adam Měchura vytvořil střelecký rekord juniorské extraligy! Bodování vládl Lukáš Nezbeda

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Kromě skvělého týmového úspěchu v podobě stříbrné medaile přidalo letos několik juniorů také fantastické individuální počiny. Mezi čtyřmi nejproduktivnějšími hráči soutěže byli hned tři liberečtí hokejisté!

Ze střeleckého hlediska si DHL Extraligu juniorů naprosto podmanil Adam Měchura. Ve 42 zápasech dokázal vstřelit neuvěřitelných 54 branek, osmkrát se navíc radoval z hattricku. Moderní historie soutěže nic podobného nepamatuje, Měchurův počin je výjimečný. Talentovaný útočník si také v neděli v rámci utkání Českých hokejových her v Ostravě převzal cenu Jana Marka pro nejlepšího střelce elitní juniorské soutěže.


Na Měchurově střelecké produkci měl velkou zásluhu Lukáš Nezbeda, který s úžasnými 91 body ovládl bodování soutěže. Liberecký kapitán zastával především roli tvůrce hry, připsal si hned 72 asistencí. Významný podíl na bodovém zisku Nezbeda zaznamenal v přesilových hrách, kde si výtečně notoval zejména s obvyklými spoluhráči z elitní formace – Adamem Měchurou a Jakubem Zajíčkem. I díky kapitánově příspěvku měli Bílí Tygři nejlepší početní výhody v extralize.


Nejproduktivnější libereckou trojici doplnil Jakub Zajíček. Výborný bruslař má na kontě zajímavé prvenství, na ledě totiž byl u 88 vstřelených gólů při hře v rovnovážném počtu, což je nejvíce ze všech hráčů! Skvělá bilance 33+51 mu vynesla čtvrtou příčku v celkovém pořadí bodování DHL Extraligy juniorů a pátou pozici v tabulce střelců.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení