Akademie Bílí Tygři Liberec

Adam Musil: Řekli jsme si, že dobré týmy neprohrávají dvakrát za sebou

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři dali na páteční porážku s Kladnem rychle zapomenout a v Home Credit Areně přehráli Olomouc 4:1! Svůj první liberecký gól na domácím stadionu vstřelil Adam Musil, jenž v přesilovce zařídil důležité odskočení na rozdíl dvou branek.

Dá se říct, že bylo k vidění klasické utkání s Hanáky. Tygři měli územní převahu a snažili se dobývat soupeřovu klec. Hanáci naopak vyráželi do protiútoků, Dominika Hrachovinu nakonec přinutili ke třiatřiceti zákrokům! Severočeši si pomohli přesilovkami. Hned první využil ve 28. minutě Adam Musil, který zakončil bleskovou akci.

"První trefa na domácím ledě je pro mě velký zážitek," usmívá se. "Lukáš Krenželok mi to parádně nahrál, naštěstí to tam spadlo. Počkal jsem si na to déle, než jsem čekal," přiznává mladý útočník. Šelmy v minulém utkání poprvé po šestnácti duelech nebodovaly, ukázaly ale, že to s nimi nikterak nezamávalo.

"Určitě je cenné, že jsme proti Olomouci znovu zvítězili. V kabině jsme si řekli, že dobré týmy neprohrávají dvakrát za sebou," prozrazuje Musil. Zároveň však dodává, že výkony mohou být ještě mnohem lepší. "Po herní stránce to nebylo úplně optimální. Nejdůležitější je ovšem, že máme tři body. Jsme za ně moc rádi. Musíme se teď připravit na páteční souboj s Pardubicemi."

O své postřehy se na tiskové konferenci podělil také hlavní kouč Patrik Augusta. "Zápas byl velice vyrovnaný a bojovný, prakticky až do konce nebylo rozhodnuto. Na můj vkus jsme byli lehkovážní v obranných činnostech, spoustu šancí jsme soupeři sami darovali. Jsou to věci, na které se musíme v týdnu podívat a pořádně na nich zapracovat," velí Augusta směrem do další práce.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení