Akademie Bílí Tygři Liberec

Akademie Bílých Tygrů nejlepší v České republice!

Date of publication Author Dominik Jakubec, Jonáš Majtyka

Liberec - V současnosti se sice rozbíhá nová sezona, mládežnická Tělovýchovná jednota Bílí Tygři Liberec se dočkala skvělého ocenění za tu předchozí. Od nynějška se může oficiálně pyšnit titulem Nejlepší akademie Českého hokeje 2017/18!

Projekt hokejových akademií začal v České republice v roce 2011 a za cíl si dával inovovat celý sportovně výchovný proces v klubech. Na základě zkušeností, nových poznatků v oblasti tréninku a výchovy a informací z vyspělých hokejových zemí vytvořilo sportovní oddělení Českého hokeje systém pro komplexní rozvoj hráčů.

Cílem projektu je výchova špičkového mládežnického hráče schopného konkurovat nejlepším hráčům ve světovém měřítku ve spojení s absolvováním středního vzdělání. Bílí Tygři patřili mezi šestici prvních organizací, které se do projektu zapojily, v současnosti se již toto číslo rozrostlo na 16 klubů.

Od sezony 2013/14 je pro zvýšení zdravé konkurence pravidelně oceňována Nejlepší akademie Českého hokeje.

Šéftrenér Akademií Českého hokeje Petr Haken:

"Vyhlašování Nejlepší akademie Českého hokeje má jasně daná kritéria. Největší důraz se klade na to, kolik hráčů juniorského věku hraje v sledované sezoně mezi muži. Dále se přihlíží k tomu, kolik má daná organizace mládežnických reprezentantů, k umístění jednotlivých akademických kategorií na konci sezony a velmi důležitý je i prospěch hráčů. Nesmím zapomenout ani na přednáškovou činnost trenérů dané akademie. V součtu těchto kritérií si Bílí Tygři i díky zapojování mladíků do A-týmu či farmy v Benátkách vedli nejlépe a stali se tak před Kometou Brno a Škodou Plzeň Nejlepší akademií Českého hokeje 2017/18."


Loňský ročník byl z libereckého pohledu skutečně historický. Mladší dorost si dokráčel pro bronz, starší dorost vypadl ve čtvrtfinále play-off a juniorka dokráčela až do finále, kde nestačila na Kometu Brno. To vše v kombinaci s vynikajícími studijními výsledky. Do extraligy navíc v libereckém dresu nakoukli například Jan Jeník nebo Ondřej Chrtek, další mladíci pravidelně nastupovali ve WSM lize.

Do sbírky svých největších ocenění si tak nyní může organizace Bílých Tygrů Liberec přidat další velmi významný primát.

Manažer tygří mládeže Jiří Bermann:

"Pro celý klub je to obrovská pocta a zároveň vynikající vizitka. Velký díl na tomto ocenění nese vedení Bílých Tygrů, které nám umožnilo mít pod jednou střechou kromě A-týmu či mládežnických kategorií také farmu, tedy Benátky nad Jizerou. To byl zásadní krok, aby naše Tygří cesta vedla směrem, kterým si představujeme. Důležitou roli hrálo také rozhodnutí vedení, potažmo Filipa Pešána, kdy Benátky před rokem přestaly spolupracovat s Mladou Boleslaví a Spartou a začaly hrát pouze s mladými libereckými hráči. Díky tomu se nám daří mnoho hráčů vychovávat pro seniorský hokej a řada z nich bývá nominována do mládežnických reprezentací. Vyhlášení Nejlepší akademií Českého hokeje je odměnou pro nás všechny, od vedení po trenéry těch nejmladších kategorií, neboť spousta našich hráčů prošla tygří mládeží. Tím spíš si tohoto vyznamenání ceníme.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení