Akademie Bílí Tygři Liberec

Ambiciózní český produkt prorazil! V Sense Areně se zlepšují i Tygři

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Hráči Bílých Tygrů mají v rámci tréninku možnost využívat virtuální realitu. Sense Arena je nejen na české poměry unikátní a velmi moderní tréninková metoda. Zároveň se tento dnes úspěšný systém v celém hokejovém světě neustále vyvíjí a uživatelé pociťují vylepšení v každém updatu. Právě Sense Areně se věnujeme v aktuálním díle našeho seriálu!

Pod pokličkou Tygří cesty - 18. díl:

Sense Arena s Vojtěchem Fialou a Adamem Jandejskem

Vojtěch Fiala

Na vývoji Sense Areny jsme se s našimi žáky podíleli od samotného prvopočátku. Od původního nápadu do podoby, v jaké je dnes, prošel systém značným vývojem. Mně osobně velmi imponuje, že je to český produkt. Nápad, který z hlavy Boba Tetivy prorazil až do NHL.

Jedná se o tréninkovou metodu s využitím virtuální reality, kde si hráči mohou zlepšovat své reflexy, reakce, rychlost rozhodování v určitých situacích, čtení hry, či periferní vidění. Celý program cílí na rozvoj hlavy. Sám hráčům vysvětluji, že díky Sense Areně určitě nebudou lépe střílet, nebo přesněji přihrávat. Díky intenzitě a rychlosti prostředí ale zlepšují právě výše zmíněné atributy a zároveň k tomuto tréninku nepotřebujete fyzicky další hráče, abyste mohli spolupracovat.

Pro mě, ale samozřejmě i pro hráče, je důležité, že každý vidí, jak se zlepšuje a jaké má výsledky. Každý má svůj účet (hráčskou kartu), kam se zapisují všechny odehrané tréninky a progres uživatele. Dále naši svěřenci vidí pořadí výsledků v rámci kategorie a klubů, případně v rámci všech uživatelů, což vytváří atraktivní soutěživé prostředí.

Sense Arenu využíváme pro hráče od čtvrté třídy, kdy už děti dobře pochopí principy a zvládnou ovládat virtuální realitu. Z hlediska dostupnosti pro naše hráče máme nastavené, že žáci do deváté třídy platí za trénink drobný poplatek. Kdo se dostane do akademie, nebo do dospělého týmu, má tento trénink v rámci klubového programu zdarma.

Sense Arena udělala ohromný skok také v gólmanské sekci. Možná tomu napomohla i tréninková omezení roku 2020, ale momentálně používají virtuální realitu pro svou sportovní přípravu brankáři ze všech koutů světa. Mohli jsme to zaregistrovat u většiny týmů i na letošním MS U20 a dále se rozrůstá počet uživatelů na úrovni NHL, nebo evropských profesionálních soutěží.

Adam Jandejsek

Když jsem o Sense Areně slyšel poprvé, nedovedl jsem si to moc představit. S postupem času musím říct, že mě to velice překvapilo a zároveň pohltilo. A to jako hráče, i jako trenéra. Líbí se mi, že si hráči mají možnost zlepšit reakci a čtení hry, což jsou důležité faktory v reálném hokeji.

Mám na starost hráče od čtvrté po devátou třídu. Díky tomu, že Sense Arena má svoje statistiky a žebříčky, které jsou buď na klubové úrovni nebo i v celosvětovém měřítku, mohou hráči neustále sledovat, jestli se lepší v daných cvičeních. V Liberci máme dvě stanice, naši svěřenci tedy mezi sebou mají šanci soutěžit i ve stejný čas, což je velmi zajímavé sledovat. Hráče to navíc vyburcuje ještě k lepším výsledkům, tyto souboje se mi velice líbí. Za mě je Sense Arena vhodný doplněk v hokejové přípravě. Trénink trvá 30 minut a je velmi intenzivní.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení