Akademie Bílí Tygři Liberec

Autor vítězné branky v derby Ronald Knot: Teď hrajeme lepší hokej než na začátku sezóny

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec - Před reprezentační přestávkou se Tygrům povedlo vyhrát potřetí v řadě! Ve vlastním oslabení, po vyloučení Tomáše Hanouska, se obránce Ronald Knot dostal do samostatného úniku a krásným bekhendovým blafákem poslal puk mladoboleslavskému brankáři mezi betony za brankovou čáru. Tygři vyhráli derby díky Knotově gólu 2:1!

Vstřelil jsi vítězný gól! Jak ses tam vzal ve vlastním oslabení?
Koukali jsme se na video, jak Boleslav zakládá přesilovky. Bylo jasné, že tam budou hrát „drop“ a do pásma bude puk zavážet jejich poslední hráč. Mně se podařilo na modré vypíchnout puk obránci a v ten moment jsem věděl, že nikdo další tam není, takže jsem zrychlil. A pak doufal, že něco vymyslím a dám gól.

Věděl jsi, že půjdeš do blafáku rovnou, když jsi získal puk?
Jak jsem získal puk, tak jsem měl v hlavě, že půjdu do nějaké kličky a nebudu střílet. Tím, že jsem pravák, tak jsem si najížděl zprava. Věděl jsem, že půjdu do bekhendového blafáku a poté jsem se jen rozmýšlel, jestli brankáři nasměruji puk mezi nohy nebo kotouč přetáhnu.

Vyhrát gólem ve vlastním oslabení, to je speciální. Cítil jsi, že to soupeře trochu nalomilo?
Nutno podotknout, že první třetinu hrála Boleslav opravdu dobře. To nám dělalo obrovské problémy. Myslím si, že ve druhé třetině jsme výkon zvedli, dali jsme rozdílový gól a do konce zápasu jsme byli lepší. Nepouštěli jsme soupeře do větších gólových šancí a zaslouženě jsme o jeden gól vyhráli.

Proti Boleslavi si určitě ceníte vítězství…
Určitě. Boleslav hraje výborný hokej, sbírá body, jsou vysoko v tabulce. Jsme moc rádi, že si odsud odvážíme tři body, které jsou pro nás velmi cenné.

Myslíš si, že jste stejně naladěni, jako před nelibou sérií porážek, a postupně nabíráte svoji pohodu?
Upřímně si myslím, že teď hrajeme lepší hokej než na začátku sezóny. Je pravda, že jsme stříleli hodně gólů, což se všem fanouškům líbilo, ale na druhou stranu jsme jich hodně inkasovali. Teď jsme se více zlepšili v obraně, sice nedáváme tolik gólů, ale daří se nám vyhrávat zápasy 2:1, 2:0. Je určitě cenné, že i vyrovnané zápasy dokážeme překlopit na naši stranu.

Reprezentační přestávku vítáš nebo bys radši hrál?
Když člověk vyhrává, tak by radši hrál. Na druhou stranu všichni doléčí nějaké šrámy a připravíme se na další část sezóny.

Od zápasu se Spartou hraješ v obranné dvojici s Ladislavem Šmídem. Jaké to je hrát s takovým zkušeným hráčem?
Super! Od té doby, co nás trenéři dali dohromady, tak mi to s Láďou sedí a vyhovíme si. On je výborný hráč na puku a hraje jednoduše. Rozumím si s ním velmi dobře, doufám, že s ním budu hrát i dál.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení