Akademie Bílí Tygři Liberec

Bezpečí především! Cestu ze školy k aréně usnadní nový přechod

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Konečně! Po mnoha letech, kdy Bílí Tygři poukazovali na nedostatečné zajištění bezpečnosti na přechodu pro chodce v Jeronýmově ulici, dochází k vítanému zlepšení. Nový přechod, který statutární město Liberec vybudovalo v průběhu letních prázdnin, významně usnadní cestu mezi ZŠ U Školy a Svijanskou arénou.

S přechodem pro chodce maximálně vzrůstá bezpečnost pohybu ulicí Jeronýmova. Mnoho žáků základní školy U Školy, se kterou organizace Bílých Tygrů dlouhodobě úzce spolupracuje, jsou zároveň hráči našeho hokejového klubu. Vozovku tedy musejí překonávat denně.

Vzhledem k faktu, že je ulice Jeronýmova relativně rovná, mnoho motoristů se zde v minulosti uchylovalo k nepřiměřeně rychlé jízdě, mnohdy i za hranicí předpisů. Děti tak musely být při pohybu ulicí velice ostražité. Výhled navíc často komplikovala na kraji vozovky stojící auta. Trenéři Bílých Tygrů své svěřence pro zajištění bezpečnosti přes silnici převádějí, nyní ovšem dochází k významnému zlepšení situace.

Zbrusu nový přechod disponuje nejnovějšími bezpečnostními prvky, jako například moderním osvětlením. Je navíc vybudován na vyvýšeném profilu. Řidiči tedy při nájezdu na přechod musejí výrazně zpomalit, což prudce eliminuje šance na jakékoliv dopravní komplikace.

Vyjádření Jiřího Bermanna, manažera TJ Bílí Tygři Liberec:

"Jsme velice rádi, že nám město Liberec po mnoha letech vybudovalo tak pěkný přechod. Dlouhodobě jsme měli s rychlou jízdou automobilů velký problém. A nejen my, ale i rodiče všech návštěvníků Sport Parku Liberec, ať už se jedná o florbalisty, fotbalisty a další. Nový přechod zdejší provoz výrazně zpomalí. Mohutně přispěje k větší bezpečnosti přecházení ulice Jeronýmova v celé lokalitě."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení