Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři poděkovali mistrům republiky U16

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - V pondělí 17. června se v podvečer v prostorách VIP restaurace Home Credit Areny uskutečnilo slavnostní Poděkování hokejovým nadějím za sezonu 2018/19. Oceněna byla především kategorie U16, která pro Bílé Tygry vybojovala premiérový mistrovský titul v této kategorii.

Ceremoniál proběhl za přítomnosti prezidenta klubu Petra Syrovátka a sportovního ředitele Filipa Pešána. Nechyběl ani hlavní kouč A-týmu Patrik Augusta, manažer mládeže Jiří Bermann či další trenéři liberecké mládeže.

Bílí Tygři U16 se k této slavnostní události sešli spolu s celým realizačním týmem a s rodiči, aby si ještě jednou vychutnali své úspěchy. Úvodní slovo si vzal na starost Petr Syrovátko, který hráčům poblahopřál a zároveň nabádal, aby byl pro ně tento úspěch motivací do budoucna. "Klukům bych chtěl nejen pogratulovat, ale i popřát, aby tohle byl pro ně odrazový můstek za dalšími životními úspěchy. Poděkování patří také rodičům a trenérům, kteří se podíleli na cestě mladých šampionů."

Hned po prezidentovi převzal mikrofon Filip Pešán, který od nové sezony působí i jako šéftrenér Českého hokeje a generální manažer reprezentace U20. Ten hovořil i o úspěších mimo libereckou organizaci. "Mohu vás ubezpečit, že naše tygří cesta pokračuje dál. Znovu máme hráče, kteří jsou před podpisem v NHL, máme trenéry v reprezentačních výběrech. A náš systém práce je nastaven tak, že se ho snaží kopírovat i jiné extraligové týmy."

V uplynulé sezoně tak liberecká akademie navázala na úspěch z předminulého ročníku, za který byla dokonce vyhlášena nejlepší akademií v zemi. I v tomto roce proto bude usilovat o podobné ocenění. To ve své řeči neopomněl zmínit Jiří Bermann, který rovněž poukázal na důležitost vzdělání. "Vedle sportovní stránky je samozřejmě nesmírně důležitá škola. Mám obrovskou radost, že všichni deváťáci jsou přijati na střední školy. Naše akademie je ve srovnání s ostatními vždy v první trojce v počtu dostudovaných středoškoláků. Mám k vám všem velký respekt," ocenil Bermann.

Po proslovech následovala gratulace všem hráčům U16 a realizačnímu týmu od členů vedení Bílých Tygrů, se kterými stál na pódiu i dlouholetý hráč A-týmu Jan Ordoš, který rovněž prošel akademií Bílých Tygrů a v dresu staršího dorostu slavil v roce 2014 její první titul. "Tvrdě makejte a zároveň si to užívejte. Přeju vám, aby se vám vyhýbala zranění. To je nejdůležitější," přiznal.

Celou akci zakončil bohatý raut a volná zábava, která byla důstojnou tečkou za slavnostním ceremoniálem. Mladým nadějím přejeme mnoho sportovních i životních úspěchů také do dalších let!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení