Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři přednášeli pro rodiče. Řešila se škola, rozvoj dovedností i postaršování

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V úterý 23. června se ve VIP zázemí liberecké Home Credit Areny uskutečnila schůzka s rodiči hráčů naší akademie. V roli přednášejících se postupně vystřídali Jiří Bermann, Milan Plodek a hlavní kouč A-týmu Patrik Augusta.

Bílí Tygři si v mládeži zakládají na komunikaci. Proto před startem další sezóny rádi uspořádali schůzku s rodiči našich mladých hokejistů a probrali s nimi mnoho důležitých témat. Akce se kromě rodičů a přednášejících zúčastnili další významní hosté, mezi které patřil například asistent generálního manažera Jaromír Kverka či nový trenér dovedností a skaut liberecké akademie Radek Duda.

Jako první se prezenčního žezla chopil Jiří Bermann. Manažer Tělovýchovné jednoty mluvil zejména o zvládání takřka nevyhnutelných komplikací spojených se skloubením vrcholového sportu a školní docházky. Své poznatky přidal i pedagogický pracovník klubu Josef Helebrant.

Manažer tygří akademie Jiří Bermann se ohlíží za akcí:

„Jako klub neustále hledáme prostor k posouvání naší organizace a k lepšímu rozvoji našich svěřenců. Nebojíme se otevírat i ožehavá témata, která jsou aktuální. Sledujeme, jak nejlepší světové akademie napříč všemi sporty rozvíjejí své hráče. Principy, které jsme schopni k Tygrům přenést, se snažíme v našem klubu aplikovat a inspirovat se.

Rodiče považujeme za nedílnou a extrémně důležitou součást při výchově našich hráčů a uvědomujeme si, že je velmi důležité s nimi hovořit. Děkujeme rodičům, kteří přijali pozvání a těšíme se na společné zážitky v ročníku 2020/21!“


Na Bermanna posléze navázal trenér nejstarší mládežnické kategorie U20 Milan Plodek, jenž osvětlil aktuální pohled na trénink dovedností. Plodek vyzdvihl osobnosti, se kterými mladí liberečtí hráči mají možnost spolupracovat a vyjádřil přání, aby co možná nejlépe využívali zázemí Bílých Tygrů. Stejně tak předeslal, že v nadcházející sezóně bude zejména v juniorce panovat silnější konkurence. "Chci, aby si kluci šlapali po krku a navzájem se motivovali k maximální výkonnosti," vysvětlil.

Na závěr programu si vzal slovo Patrik Augusta. Lodivod extraligového A-týmu mluvil o bohatých zkušenostech, které za svoji hráčskou i trenérskou kariéru nastřádal, a přidal svůj pohled na dříve probíraná témata. Důležitým pilířem jeho projevu bylo postaršování hráčů, které je v klubu, i díky benátecké farmě, velice diskutovanou otázkou. Augusta zároveň reagoval na dotazy přítomných rodičů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení