Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři přednášeli pro trenéry z kraje. Cítíme, že je třeba navázat užší spolupráci, svěřuje se Jiří Bermann

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Organizace Bílých Tygrů si ve čtvrtek 5. září pozvala trenéry mládeže z Libereckého kraje. Cíl byl jasný - navázat silnější spolupráci mezi celky a pozvednout hokejovou kvalitu celého kraje. V roli prezentujících se postupně vystřídali Jiří Bermann, Tomáš Krámský, Daniel Stehno a Ctibor Jech.

Na konferenci si našly cestu desítky trenéru z ostatních týmů Libereckého kraje. Početné zastoupení měl mezi hosty například Jablonec, Turnov či Frýdlant.

Jako první se prezenčního žezla chopil manažer liberecké mládeže Jiří Bermann. Na úvod připomněl, že Tygři více hráčů uvolní, než přijmou. V tak malém kraji, jako je ten Liberecký, je pro zachování a zlepšování hokejové kvality nutné táhnout za jeden provaz. Poté už přišla na řadu samotná prezentace, jejímž důležitým faktorem byla vzájemná spolupráce.

Kromě toho také Bermann kladl důraz na správný průběh tréninků, v rámci kterého by mladí hokejisté neměli být ochuzování o hru na úkor zdlouhavých cvičení. Otevřel rovněž téma sportovní kultury. Je nezbytné, aby se trenéři i rodiče chovali k sudím a především k samotným hráčům s úctou, jak se tomu děje směrem na západ.

Po Bermannovi pokračoval v prezentaci kondiční trenér Tomáš Krámský. Ten v minulosti pracoval u A-týmu, o cenné zkušenosti tak rozhodně nemá nouzi. Řešil se mimo jiné také odraz doby, kdy do života dětí zasahuje technika a přirozeného pohybu pomalu ale jistě ubývá. Své postřehy přidal ještě trenér žáků Českého hokeje Daniel Stehno a regionální trenér Ctibor Jech. Po skončení konference zamířili všichni zúčastnění na souboj Tygrů s Belfastem.

Jiří Bermann o konferenci:

„Jsem velmi rád za to, kolik přišlo trenérů. My jako Liberec cítíme, že je třeba navázat s krajem užší spolupráci, aby nám kouči věřili, že chceme celý kraj posouvat. Nejsme soupeři, ale plujeme spolu na jedné lodi. Některá témata se týkala komunikace mezi námi trenéry, jak se vzdělávat a jak pracovat s hráči a rodiči. Chtěl jsem ukázat regionálního trenéra Ctibora Jecha a Daniela Stehna, trenéra žáků Českého hokeje. Je to úplně nová funkce. Jsem rád, že ty kluky viděli, slyšeli je mluvit a poznali jejich pohledy. Je dobré, aby kouči viděli, že jsou to trenéři, kteří budou jezdit po kraji a budou jim pomáhat, ne je kontrolovat a kritizovat.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení