Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři si zahrají o zlato! Chtěli jsme to víc, září Roman Will

Date of publication Author Ondřej Belák

Brno - Jedna z nejpohlednějších sérií posledních extraligových sezón měla pro liberecké příznivce velice sladkou tečku. Šelmy zvítězily v šestém zápase 3:1 a z Brna si vezou postup do finále! Jedním z hrdinů oděných do dresu s tygrem na hrudi byl gólman Roman Will. Musím smeknout klobouk i před hráči Komety," uznává spokojená opora.

Vyřadili jste dvojnásobného obhájce titulu, i to samo o sobě zní skvěle!
Zní to úžasně. Už se v sérii probíralo, že Kometa je skvělý tým na play-off. Myslím, že to byla krásná série, musíme smeknout klobouk i před brněnskými hráči. Chci za to soupeři poděkovat, respekt ke Kometě!

Přesto jste semifinále ovládli poměrem 4:2. Bylo něco, v čem jste možná nakonec byli lepší?
V sérii rozhoduje miliarda věcí. Může to být tyčka, nebo naopak proměněná šance. Celkově si myslím, že jsme si za tím šli. Byli jsme aktivnější a chtěli jsme to víc.

Pátým zápasem jste se dostali do výhody. Věřili jste, že se vám to podaří urvat už dnes na ledě soupeře?
Abych byl upřímný, já jsem tomu dneska opravdu věřil. Často to bývá tak, že když věříte a cítíte se dobře, nakonec to nevyjde. Proto jsem strašně rád, že se nám zadařilo. Všichni dnes museli vidět, že jsme úžasný tým v tom smyslu, jak za sebe bojujeme a blokujeme střely a padáme, s prominutím, po hubě.

Ladislav Šmíd prohlásil, že se můžete porazit jenom sami. Souhlasíš s tímhle tvrzením?
Souhlasím. I ve druhé semifinálové sérii jsou výborné týmy, i tam rozhodují detaily. Nejdůležitější je právě psychika.

Jak bude vypadat cesta do Liberce?
Příjemně. (úsměv) Z člověka to po sérii konečně spadne. Lidi si možná nedokáží představit, kolik stresování obnáší, hrát ob den před osmi tisíci lidmi. Doma vás ženou, tady jsou zas logicky proti vám. Ťukneme si pivem a budeme odpočívat. Je toho opravdu dost, ať už vyhrajete 4:0 nebo 4:3.

Boleslav jste vyřadili poměrem 4:1, Kometu 4:2. Kdo ty hokeje neviděl, mohl by si říci, že to šlo celkem snadno. Bylo nejtěžší udržet celou dobu plnou koncentraci?
Asi ano. Na druhou stranu, zápasy jdou v play-off rychle za sebou a nemáte úplně čas přemýšlet. To je na jednu stranu dobré. Můžete také rychle odčinit to, co se vám nepovedlo. Těžko vypíchnout jednu věc, která byla nejdůležitější... Spíš se na to musíme dívat jako na jeden celek.

"Po výhře v prodloužení jsem hned jel za Čiliakem, aby si z toho nic nedělal"

Dneska se znovu jelo podle tradičních not. Dali jste první gól, avšak Brno vyrovnalo...
Jsem rád, že už se to nebude opakovat, když už s nimi nebudeme hrát. (úsměv) Kometa je kvalitní tým, dokáže si počkat. Bavíme se o tom celou sérii, mají výborného gólmana, obranu i útok. Stačí jim jedna větší šance a jsou ji schopni proměnit. I proto jsem rád, že jsme je vyřadili.

Je před vámi finále. Bude to ještě větší boj?
To se nedá říct. Nikoho není jednoduché porazit čtyřikrát za sebou. Myslím si, že jsme skromní a šli jsme poctivě do čtvrtfinále, poctivě do semifinále. A teď už finále! Jsem rád, že ještě můžeme hrát.

Chytáš výborně, je pro tebe postup do finále i důležitým kariérním pokrokem?
Ne, není to totiž jenom o mně. Kdyby Brno dalo dvě minuty před koncem gól, mělo by ještě čas na vyrovnání. Spoluhráči ke mně nepustili ani střelu! A to tam Kometa má Petera Muellera, jenž pálí neskutečně. Klobouk dolů před kluky. Je to tak, že já bez nich bych byl nic, stejně tak jako oni bez brankářů. Je hrozně důležité, že to takhle máme a můžeme si navzájem pomoct.

Stihl sis něco říct s Markem Čiliakem?
Celou sérii jsem se snažil plácat si s ním. Když jsme je porazili v prodloužení, hned jsem za ním jel, aby si z toho nic nedělal. Mám k němu obrovský respekt, je to výborný gólman a dobrý člověk. Respektuji ho a smekám před ním klobouk!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení