Akademie Bílí Tygři Liberec

Boj o čtyřku? Tento víkend bude klíčový, říká Jaroslav Pavelka

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Bílí Tygři se na led Home Credit Areny vrátili po více jak dvou týdnech a vyhráli. Úspěšně tak navázali na povedenou venkovní šňůru a připsali si třetí výhru v řadě. V brance se po jednozápasové pauze představil Jaroslav Pavelka, jenž zlikvidoval téměř všechny střely Západočechů. „Myslím si, že jsme venkovní utkání zvládli skvěle a potvrdili jsme to i teď doma proti Karlovým Varům,“ svěřil se po utkání tygří maskovaný muž.

Jak hodnotíš utkání proti Karlovým Varům?
Myslím si, že jsme měli zápas pod kontrolou celých šedesát minut. Hráli jsme hodně na puku a dávali si pozor na karlovarské úniky, protože jsou v nich silní. Vstřelili nám z něj taky svůj jediný gól. Kluci odvedli skvělou práci jak dopředu, tak dozadu. Proměnili jsme přesilovky a od toho se pak celé utkání odvíjelo.

Byly právě dvě využité přesilovky v první třetině klíčové?
Samozřejmě! Když vedete doma 2:0, tak se hraje o dost lépe. Zároveň jsme si ale museli na Karlovy Vary dávat pozor, protože trestají chyby svých soupeřů.

Patrik Augusta k bojům o přímý postup do čtvrtfinále
Je potřeba se dívat nahoru. Teď už nejsme v situaci, abychom se dívali pod sebe.

Jedinou branku Západočechů vstřelil tvůj bývalý spoluhráč Jiří Průžek. Ten po utkání tuto situaci s úsměvem komentoval tak, že jsi nejspíš zapomněl, jak zakončuje svoje nájezdy.
Abych řekl pravdu, v té rychlosti jsem si ani nevšiml, že je to právě on. Asi proto svůj únik proměnil. Většinou ale zakončuje přesně tak, jako to provedl i teď v zápase. Naznačil střelu, poté do puku spíše „dloubl“ a spadlo mu to tam. Gratuluji mu k brance, ale tři body zůstávají v Liberci (úsměv).

Ve 38. minutě jsi vytáhl velmi pěkný zákrok proti Martinu Kohoutovi a už to vypadalo, že tě překoná. Co se tam stalo?
Čekal jsem, že puk pouze protečuje do pásma, ale on naznačil, že bude střílet a pak udělal stahovačku pod sebe. Naštěstí však kotouč při střele nezvedl, trefil mi lapačku a já jí pak s pukem trochu vytáhl nahoru. Pro mě určitě důležitý zákrok a jsem rád, že jsem tím pomohl klukům ke zvládnutí zápasu.

V poslední době dostáváš více prostoru v brance a daří se ti. Má důvěra trenérů velký vliv na tvoje výkony?
Myslím si, že to tak má každý gólman. Když se s „Kvakym“ střídáme, tak je to super pro nás oba. Petr chytá výborně, je to reprezentant a byl draftovaný. Já jsem vždy připravený naskočit, ale oba se snažíme hlavně pomáhat týmu. Utkání je teď hodně, takže nás trenéři střídají, abychom byli v provozní teplotě před play-off. Domnívám se, že mít v rozhodující fázi soutěže dva rozchytané brankáře, je pro tým jen výhodou.

Patrik Augusta o střídání gólmanů
Blíží se finální část soutěže, takže potřebujeme mít rozchytané oba gólmany a nikoliv jen jednoho zavařeného.

Základní část se blíží do svého konce a vy máte před sebou nabitý program. Pociťujete na sobě únavu?
Myslím si, že jsme venkovní zápasy zvládli skvěle a potvrdili jsme to i teď doma proti Karlovým Varům. Utkání je hodně a máme fyzicky náročný program, ale to mají všechny týmy. My jsme však v létě a i teď přes sezónu hodně trénovali kondici. Všichni hráči se musí dobře stravovat a regenerovat, to je klíč k úspěchu.

Stále máte šanci se probojovat do elitní čtyřky týmů, která postupuje přímo do čtvrtfinále play-off. Jak to vnímáte v kabině?
Říkáme si, že by bylo fajn, kdybychom se mezi ty čtyři týmy dostali. Tabulka je stále velmi vyrovnaná. O víkendu nás čekají dva náročné zápasy a podle toho se uvidí, jaké máme šance.


Lapačka Jaroslava Pavelky v akci proti výpadu Martina Kohouta

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení