Akademie Bílí Tygři Liberec

Boj o titul se stěhuje zpět pod Ještěd! Tygři si to s Oceláři rozdají o mečbol!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Napínavá a vyhrocená finálová série pomalu ale jistě spěje ke svému konci. Ve čtvrtém utkání získali Tygři důležité vítězství, díky kterému srovnali na 2:2. V pátém střetnutí na libereckém ledě tak půjde o mečbol, kdo se přiblíží ke zlatu?

Jako před třemi lety

Finále začali Liberečtí porážkou na domácím ledě, když Třinci podlehli 1:2. Vzápětí ovšem po zlepšeném výkonu zvítězili 3:1 a do Slezska se tak série přestěhovala za nerozhodného stavu. Oceláři se opět dostali do vedení, jenže ve čtvrtém zápase zvládli Tygři lépe prodloužení a opět srovnali krok.

Mnohým z vás je tento průběh jistě povědomý. I v boji o titul před třemi lety se Spartou prohráli svěřenci trenéra Filipa Pešána první a třetí střetnutí. Pokaždé ovšem vyrovnali a po výhrách v pátém a šestém duelu se mohli radovat z poháru. Zopakují letos historii?

Sestřih ze čtvrtého zápasu:

Maskovaní muži

Pro úspěch v play-off byl vždy mimo jiné potřeba nadstandardní výkon gólmana, což se potvrzuje i tentokrát. Oba brankáři zatím drží své týmy, vždyť ve třech z čtyř případů inkasovali maximálně dvě branky.

Roman Will i Šimon Hrubec navíc odchytali v letošních vyřazovacích bojích již patnáct střetnutí, čili ani jednou v bráně nechyběli. Jejich souboj bude s největší pravděpodobností pokračovat i v pátém zápase.


Klíčová bitva

Pro zisk titulu chybí Severočechům i Ocelářům dvě výhry. V pátém utkání tak již není kam couvnout, jeho vítěz se výrazně přiblíží k triumfu. Stojí za to opět zavzpomínat na finále 2016, kdy pátý zápas nabídl neskutečné drama. Vteřinu před koncem totiž za stavu 4:3 pro Tygry dostala Sparta k dispozici trestné střílení, které ale nevyužila a Liberečtí se ujali vedení.

Naše mužstvo nyní však jistě nemyslí na minulost, neboť jej čeká klíčová bitva. Přijďte Tygry podpořit, páté finálové střetnutí začne před kamerami ČT sport a O2 TV Sport přesně v 17:00!

Tyler Redenbach před pátým zápasem:

"Hlavně musíme začít dobře a držet se našeho systému. Je to o tom, kolik tomu člověk dá. Play-off je hra centimetrů. Stačí jeden brejk, jedna clona a můžete vyhrát nebo naopak. My musíme společně o každý ten malý kousek bojovat."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení