Akademie Bílí Tygři Liberec

Bývalý Tygr Jan Jeník skóroval ve své premiéře v NHL!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

San Jose/Liberec - Útočník Jan Jeník se ve své třetí sezóně v zámoří dočkal. Na závěr základní části NHL totiž dostal šanci od realizačního týmu Arizony a poprvé ve své kariéře naskočil do nejlepší ligy světa!

Klub Arizona Coyotes draftoval Jana Jeníka na konci sezóny 2017/18, v jejímž úvodu na sebe výrazně upozornil na Memoriálu Ivana Hlinky. Na turnaji hráčů do osmnácti let totiž začínal až ve čtvrtém útoku, svými výkony si ale zasloužil posun sestavou a nakonec se stal nejlepším střelcem českého týmu. V tom samém ročníku si také odbyl premiéru v tygřím dresu.

Následující ročník už v Liberci odehrál pouze deset utkání, načež se vydal za velkou louži, kde strávil dva roky v juniorské OHL. Letos již povýšil do týmu Tuscon Roadrunners, farmy Kojotů hrající AHL.

A nakonec se dočkal i premiéry v NHL! V závěru základní části byl povolán do „A“ týmu Arizony a proti San Jose poprvé okusil atmosféru té nejlepší soutěže na světě. V zápase nakonec strávil na ledě více než 13 minut a navíc pečetil gólem do odkryté klece vítězství Arizony 5:2. Po Pavlu Zachovi, Radimu Šimkovi a Josefu Kořenářovi je tak Jan Jeník dalším hráčem v posledních letech, jenž prošel libereckou organizací a probojoval se až do kanadsko-americké ligy!

Jan Jeník v dresu Liberce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení