Akademie Bílí Tygři Liberec

Bývalý Tygr Matěj Pekař draftován do USHL!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Rodák z Turnova a bývalý hráč mládežnických celků Bílých Tygrů Matěj Pekař byl draftován do juniorské soutěže USHL. Ve třetím kole na celkové 46. pozici si ho vybral celek Chicago Steel.

Zámořské soutěže nejsou pro Matěje Pekaře žádnou neznámou, právě za "velkou louži" odešel z Liberce již před třemi sezónami. Postupně hrál za Jimmy Johns (NJPHL) a Oakland Jr. Grizzlies (T1EHL). V prvním působišti nasbíral během druhého ročníku ve dvaceti zápasech sedmatřicet branek a k tomu přidal ještě sedmnáct asistencí, ve třetím nastřílel během pětadvaceti utkání třináct gólů a čtrnáctkrát spoluhráčům na přesný zásah nahrál.

V play-off byl taktéž k neudržení, za čtyři starty během svého druhého ročníku v zámoří propálil hned sedmkrát soupeřova gólmana a jednou ještě asistoval. Neunikl tak pozornosti reprezentačních trenérů, kteří ho nominovali na mistrovství světa kategorie U17 a dalších patnáct reprezentačních zápasů.

V těch se prosadil pětkrát, na šampionátu jednou asistoval. A tak si ho v třetím kole a celkové šestačtyřicáté volbě zvolil tým Chicago Steel, který aktuálně hraje finále východní konference USHL proti Dubuque Fighting Saints. Gratulujeme!

Matěj Pekař draft USHL

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení