Akademie Bílí Tygři Liberec

Bývalý Tygr Solenský září v NAHL! Překonal klubový rekord v počtu asistencí

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Johnstown/Liberec - Patří ke generaci, která vyhrála doposud jediný akademický titul organizace Bílých Tygrů. Útočník Samuel Solenský bojuje o svou hokejovou budoucnost v zámoří, kde válí v dresu Johnstownu Tomahawks (NAHL). O víkendu se mu přitom povedl husarský kousek, díky čtyřem asistencím během jednoho zápasu se stal nejúspěšnějším nahrávačem v historii klubu.

Solenský působí za velkou louží už třetí sezonu. V prvních dvou si připsal postupně 23 (8+15) bodů ve 31 zápasech a 46 (18+28) bodů ve 48 duelech. Aktuálně má prozatím se svým Johnstownem působícím v North American Hockey League (NAHL) pořádně našlápnuto.

V úvodních patnácti zápasech sezony se totiž drží Tomahawkové na prvním místě tabulky před New Jersey Titans, o což se výrazně postaral i slovenský forvard. Připsal si už dohromady 24 bodů za 9 branek a 15 nahrávek.

„Sezonu si prozatím hodně užívám. Kdybych ji měl porovnat s tou minulou, je to jako noc a den. Je radost každý den chodit do kabiny, všichni si momentálně užívají hokej a to je to hlavní. Nároky jsou nejvyšší. Máme kvalitní mužstvo a chtěli bychom samozřejmě dojít co nejdál," prozradil Solenský.

Právě asistence mu přinesly zápis do klubové historie. Při výhře nad Northeast Generals (8:1) se jednou trefil a hned čtyřikrát asistoval, čímž překonal hranici celkových asistencí v dresu Johnstownu na 57. Žádnému hráči se jich nepovedlo nastřádat víc, bývalý Tygr navíc poté asistoval ještě u dalšího zásahu a rekord již překonaný rekord sám vylepšil.

„Poměrně se to tu řešilo. Mluvilo se o tom, kdy bych to tak mohl překonat a jsem moc rád, že to mám za sebou. Každopádně výsledek úplně neodpovídá předvedené hře. Daří se nám přesilovky, ze kterých jsme vytěžili čtyři branky a to také rozhodlo zápas," pokračoval sniper s tradiční čtyřiadvacítkou.

V následující odvětě si Solenský připsal další nahrávku a pomohl svému celku k obratu z 0:3 na 5:4 po samostatných nájezdech. Do překonání celkového klubového rekordu v počtu bodů mu přitom chybí už jen deset bodů.

„V odvětě jsme zaspali úvod zápasu, nejeli nám nohy. Vypadalo to, jako bychom si mysleli, že se soupeř porazí sám. Místo toho nám odskočil do stavu 0:3. Těší mě, že jsme ukázali sílu mužstva a dokázali jsme otočit i zápas s tak nepříznivým stavem. Bylo to naše celkově páté vítězství v řadě, takže spokojenost je na místě," dodal slovenský šikula.

Sam Solenský článek foto top

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Juniorka zahájila v Brně čtvrtfinále prohrou, rozhodla třetí třetina

Tygří dominance! U15 míří do čtvrtfinále

Měli jsme si to uhrát, mrzí Plodka. Kluci ale mají velký potenciál!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení