Akademie Bílí Tygři Liberec

Bývalý kapitán Bílých Tygrů Martin Ševc ukončil profesionální kariéru

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Ve 40 letech se rozhodl profesionální hokejovou kariéru ukončit obránce Martin Ševc, který za svoji bohatou kariéru zanechal výraznou stopu také v organizaci Bílých Tygrů. V Liberci slavil v roce 2016 titul extraligového šampiona.

Ševc působil poslední tři roky v Mladé Boleslavi, která dnes o rozhodnutí hráče informovala na svém webu. Za svoji bohatou kariéru si pětkrát zahrál finále švédské ligy a čtyřikrát slavil švédský titul. Byl také u slavného tažení Lva Praha sezónou 2013/14 v KHL, které skončilo stříbrnými medailemi.

A v neposlední řadě přidal do sbírky i čtyři medaile – dvě zlaté a dvě stříbrné – z české extraligy. V ročníku 2012/13 se podílel na titulu Plzně, třikrát si pak zahrál finále s Bílými Tygry. V roce 2016 přispěl k historickému úspěchu libereckého hokeje a pomohl našemu týmu na extraligový vrchol.

Martin Ševc byl jednou z největších osobností elitní české soutěže. „Už nastal čas. Já jsem vždycky říkal, že bych nerad odcházel, až mě někdo bude vyhazovat. Že chci skončit, dokud jsem trochu prospěšný na ledě," svěřil se pro bkboleslav.cz. Za Liberec odehrál celkem 243 extraligových utkání s bilancí 16 vstřelených branek a 87 asistencí. V sezóně 2017/18 nosil na dresu kapitánské céčko.

A jak se za svojí nesmírně úspěšnou kariérou ohlíží? "První slovo, které mě asi napadá, je překvapení. Když dneska poslouchám malé děti a mladé kluky a slyším, jaké mají cíle a co všechno by chtěli… Když se podívám zpátky na sebe, tak já nic takového neměl. Říkal jsem, že bych to jednou chtěl hrát, protože mě to baví, ne proto, abych si mohl koupit auto a barák. Přiznám se, že by se mi líbilo, kdyby se tahle obyčejná radost vrátila i k dnešním dětem. Já osobně jsem asi nikdy nedoufal, že budu mít takovou kariéru."

Martinu Ševcovi děkujeme za skvělé roky v libereckém dresu a přejeme vše nejlepší do další životní etapy!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení