Akademie Bílí Tygři Liberec

CHL Import draft 2017 je za dveřmi. Projdou výběrem Češi?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Po draftu NHL, si své slovo vezme i Canadian Hockey League, nejprestižnější juniorská soutěž v zámoří. Všechny celky budou ve dvou kolech volit evropské hráče ročníků 1998 a mladší, budou mezi nimi i čeští zástupci?

Import Draft CHL bude na programu ve středu 28. června od 11:00 (17:00 středoevropského času). Voleno bude hned 120 hráčů, přičemž první volbu vyřkne celek Barrie Colts z Ontario Hockey League.

V loňském ročníku došlo i na zajímavá jména. Zvolen byl například Filip Zadina a to už jako celková čtvrtá volba, nebo Tygr Marek Zachar, jemuž se první sezóna za velkou louží nadmíru povedla. Více si můžete přečíst zde.

Nám nezbývá nic jiného než počkat, zdali bude i tentokrát vyřčeno jméno libereckého hráče. O průběhu draftu vás budeme na webových stránkách informovat.

CHL Import Draft 2017

O Canadian Hockey League (CHL)

CHL je složena z 52 kanadských týmů a 8 amerických celků, které jsou rozděleny do třech lig - Ontario Hockey League (OHL), Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL) a Western Hockey League (WHL). Vrcholem sezóny je Memorial Cup, do nějž se kvalifikují vítězové těchto tří lig a jeden hostující celek. Liga je určena pro hráče od šestnácti do dvaceti let, přičemž každý tým může mít během sezóny na své soupisce pouze dva hráče z cizích zemí (mimo Kanadu a USA), draftován nesmí být od roku 2014 brankář.

Import draft = draft cizinců, nevztahuje se na americké a kanadské hráče Sherbrook Marek Zachar

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení