Akademie Bílí Tygři Liberec

Češi vstupují do juniorského MS, ve finální nominaci zůstala kompletní liberecká trojice!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Po přípravném utkání se Slováky oznámili trenéři české reprezentace do 20 let finální nominaci na mistrovství světa v kanadském Edmontonu. A ve výpisu jmen nechybí Lukáš Pařík, Jakub Rychlovský ani Adam Najman!

Do šampionátu nakonec půjdou Češi s hokejisty, kteří byli v akci v generálce proti Slovákům. „Po přípravném zápase se Slovenskem prošli hráči na hotelu zdravotní prohlídkou. Po poradě s kolegy jsem pak ráno v kabině oznámil finální nominaci. Vybrali jsme 25 hráčů, kteří mají podle našeho mínění aktuálně nejlepší sportovní formu,“ řekl hlavní trenér Karel Mlejnek.

Ve finální nominaci figurují tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. Pravidla letošního turnaje umožňují účastnickým týmum zapsat na soupisku 22 hráčů do pole, tedy o dva víc, než bylo obvyklé. Do jednotlivých utkání jich ale může zasáhnout jen klasických dvacet.

Češi budou v dějišti mistrovství trénovat na Štědrý den i na Boží hod, úvodní duel odehrají až den po startu turnaje – 26. prosince od 20 hodin českého času nastoupí proti Švédům. Dále je ve skupinové fázi čekají Rusové, Američané a Rakušané.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení