Akademie Bílí Tygři Liberec

Chci prokázat, že dokážu táhnout mužstvo, hlásí Bulíř

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Začátek extraligového ročníku se nezadržitelně blíží. Severočeši do něj vstoupí i s navrátilcem Michalem Bulířem, který bude nově nosit i kapitánské „C“. Jak se vypořádává s novou rolí a velkými očekáváními po jeho vydařené sezoně?

Jak se tvoje nová role kapitána promítla do kabiny?
Je to změna. Mám větší zodpovědnost vůči týmu, ale na druhou stranu nechci, aby mě nová povinnost svazovala při výkonu. Jinak se toho pro mě moc nezměnilo.

Máte za sebou osm přátelských duelů. Jakou dáváš váhu jejich výsledkům?
V sezoně to je většinou úplně jinak než v přípravě. V té jsem právě asi po čtyřech letech dal gól, ale netuším, jestli je to dobře či špatně (směje se). Loni jsem nedal ani jeden a ročník to byl pro mě vydařený. Je to prostě jiné, přátelské zápasy nemají náboj jako ligové. Až se soutěž rozjede a nás dopředu požene plná aréna, bude to mít ty správné grády.

Trenér Patrik Augusta o specifikách přípravy
Hráči mají své rutiny, někteří se rozehrají rychleji, někteří pomaleji. Když je někdo nejlepší první týden v srpnu, tak to neznamená, že bude nejlepší v extralize.

V přípravě dostalo šanci i dost mladíků. Co na to říkáš?
Je skvělé, když přijdou takhle mladí kluci. Dostávají možnost si přivonět k dospělému hokeji vedle zkušenějších hráčů a můžou nasbírat zkušenosti. Každý jsme si tím prošli. Snažíme se jim v adaptaci pomoct, jak jen to jde.

Do generálky s Kladnem jste nastoupili s pozměněnými formacemi. Jak změny vnímáš?
V jaké sestavě nastoupíme, je na trenérovi. Nějaké varianty už jsme si zkusili a přicházíme na to, co nám sedí a kdo si s kým rozumí. Jak říkám, tohle určí Patrik Augusta. My podle toho pak budeme hrát.

„Bez tlaku by se nedalo hrát“

S céčkem na hrudi máš na bedrech kromě zodpovědnosti i tlak na výkon. Jak to vidíš ty?
Počítám s tím, že góly jsou to, co se ode mě očekává. Budu chtít splnit i cíle, které jsem si vytyčil sám. Rád bych navázal na výkon z minulé sezony a prokázal, že tým dokážu táhnout.

Vyplývá pro tebe z minulé sezony nějaký větší tlak?
Tlak na hráče bude vždycky, bez toho by se podle mě ani nedalo hrát. Nějakou číselnou hodnotu bodů si za cíl nedávám, chci být prospěšný týmu v produktivitě a když bude třeba, vzít to na sebe a rozhodovat zápasy.

Michael Frolík o roli mentora
Nikdy jsem nebyl velký řečník, zároveň však vím, že moje role se s věkem mění. Snažím se předávat zkušenosti a jít příkladem svou prací.

Co ti dal rok v Plzni?
Myslím, že změna prostředí mi prospěla, jsem také o rok zkušenější. Hlavně jsem získal mnohem větší sebevědomí. Zpětně jsem rád, že jsem se tak rozhodl, splnilo to účel nad rámec mých představ. Přeji si, abych nový impulz přenesl sem domů.

Co říkáš na příchod Michaela Frolíka?
Je to hráč, který má za sebou spoustu zápasů v NHL a je to na něm vidět jak na ledě, tak mimo něj. Má výjimečné vnímání hry a vždy dokáže se vším poradit. Všichni si od něj můžeme něco vzít.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení