Akademie Bílí Tygři Liberec

Chomutov asi víc chtěl, smutnil Jan Šír po prohře s Piráty

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Obrovský smutek a zklamání. To zavládlo v libereckém táboru po prohrané finální bitvě s chomutovskými Piráty v rámci čtvrtfinále play-off. Hru nervů nakonec rozhodla efektivita v zakončení.

Tygři přitom vstupovali do série v roli favorita. Po nadstavbové části jim patřilo celkové druhé místo a vítěz skupiny "B" - Chomutov neměl být překážkou v cestě do dalšího kola. Opak byl však pravdou. Piráti přijeli do Liberce ve skvělé formě a dokázali ovládnout úvodní střetnutí série.

Druhé utkání zase naopak zvládly lépe šelmy a bylo jasné, že si čtvrtfinálový souboj vyžádá duel rozhodující. V tom přišlo naše mužstvo podpořit velké množství fanoušků, kteří hnali své favority do útoku, ale brankář Michal Běhula jako kdyby byl k nepřekonání.

Po dlouhé minuty zadržoval tlak Liberce. Branku inkasoval až v jednatřicáté minutě. „Těžko se mi to nyní hodnotí. Chomutov asi víc chtěl. Piráti výborně bránili a jejich brankář předvedl výborný výkon," hledal těžce slova po konci duelu kapitán Jan Šír.

Petr Had s číslem 27

Když už se Liberečané prosadili, hosté velmi rychle odpověděli. O zřejmě zlomovou branku zápasu se postaral Jakub Jaroš. „Druhý inkasovaný gól byl jednoznačně rozhodující moment duelu. Nevyužili jsme obrovské množství šancí," poznamenal sebekriticky Šír.

Jeho slova potvrdil i trenér Milan Plodek: „Věřili jsme si, v předchozích zápasech jsme cítili, že máme sílu, a že máme na to soupeře porazit. Bohužel nás zlomila druhá branka, kdy jsme ihned po vyrovnání inkasovali. Na klucích to zanechalo trochu psychickou újmu. Od té doby to již nebylo ono. Tým nešlapal tak, jak měl, a i když kluci hrozně chtěli, tak se nám nepodařilo něco s výsledkem udělat."

V poslední třetině si vítěz nadstavbové skupiny B své vedení pohlídal a navíc ho dokázal třemi brankami navýšit, a to i přestože mnohem aktivnější byli Liberečané. „Snažili jsme se, ale měli jsme smůlu. Chomutov lépe využíval své šance. Jsme zklamaní," pokračoval kapitán mladšího dorostu.

Nicméně sezóna nejmladšího akademického celku nekončí. Tréninky budou pokračovat minimálně do dubna. „Vyřazení mě mrzí, protože ročník byl z našeho pohledu skvělý. Hráči makali, tahali za jeden provaz, něco dokázali, avšak konec je velmi hořký. Hokejový život jde ale dál a hoši se z toho musejí poučit, v hlavě přemýšlet o tom, že se musí odmakat šedesát minut. Nicméně momentálně je to velmi náročné, protože se všichni cítí mizerně. Věřím, že se z toho brzy hráči oklepou a budou na sobě dál pracovat, aby příští rok mohli postoupit ještě dál," řekl na závěr Milan Plodek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení