Akademie Bílí Tygři Liberec

Čtvrtfinále Generali Česká Cupu již v pondělí! Tygři se doma vrhnou na Spartu

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Severočeši si díky čtvrtečnímu vítězství nad Karlovými Vary vybojovali vstupenku do čtvrtfinále letní trofeje. Ve své skupině po odehrání všech utkání obsadili druhé místo za Litvínovem a vyzvou tak na domácím ledě Pražany. Atraktivní čtvrtfinálový boj započne v Home Credit Areně už pondělí v 18 hodin!

Duely ve skupině

První zápas turnaje odehráli Tygři na ledě Energie, kde slavili výhru až v prodloužení po zásluze Dávida Grígera. Poté vyzvali pod Ještědem Mladou Boleslav, kde výsledek dopadl lépe pro šelmy a Petr Kváča si navíc vychytal své první čisté konto. Derby na ledě Bruslařů se ale Severočechům nepovedlo, Boleslav se radovala hned osmkrát. Liberečtí taktéž neuspěli ani druhý den proti Litvínovu, když těsně podlehli 0:1.

Bílé Tygry čekala už jen poslední dvě klání, která měla rozhodnout o tom, zda si zahrají čtvrtfinále. Na ledě Vervy bojovali do poslední vteřiny a napjaté utkání musely rozhodnout až nájezdy, kde se blýsknul Michal Birner a Dávid Gríger, čímž se šelmy posunuly o důležitý krok blíže k prvním dvěma místům v tabulce. Před domácími fanoušky je ve čtvrtek čekala Energie, kterou Tygři museli nutně porazit. A povedlo se! Jediný gól v utkání zajistil Tomáš Filippi a Severočeši se tak mohli doma radovat z postupu.


Zmatky v počtech

Po posledním utkání ve skupině nastaly nesrovnalosti. Je první Litvínov nebo Liberec? V tomto případě hrály roli velmi těsné výsledky. Ačkoliv se nejdříve objevovaly tabulky znázorňující Tygry na prvním místě, později se ukázalo, že nepravdivě. Liberečtí měli sice lepší bodové skóre než Verva, ale větší váhu měly vzájemné zápasy. V nich Litvínov vytěžil o dva body více, čímž je nakonec právoplatně na prvním místě.

Sparta v čele tabulky

Druhou skupinu ovládl tým z hlavního města s celkovými třinácti body. Po úvodní prohře v prodloužení proti indiánům si Pražané spravili chuť domácí výhrou nad Českými Budějovicemi. Následně Sparta sice podlehla na ledě Kladna o jednu branku, ale poté v Plzni uspěla vysoko 5:1 a sebrala tak Západočechům všechny body.

O tom, kdo bude Liberci čtvrtfinálovým soupeřem, taktéž rozhodly až poslední duely. Plzeň porazila jihočeský Motor a s jedenácti body mohla být na prvním místě. Spartě ale stačil vzhledem k vzájemným zápasům pouze jeden bod. Na domácím ledě ale získala hned tři, když přehrála Rytíře, a indiány nakonec bodově předběhla.

Ovládnou Tygři domácí led? To se dozvíme již v pondělí! První čtvrtfinálový zápas začíná pod Ještědem v 18:00.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení