Akademie Bílí Tygři Liberec

Čtvrtfinále se stěhuje pod Ještěd. Tygři se pokusí o vyrovnání

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po dvou dnech přestávky pokračuje čtvrtfinálová série se Spartou. Ta v prvních dvou duelech využila domácí prostředí a ujala se vedení 2:0. Budou Tygři před svými fanoušky rovněž úspěšní? Páteční utkání odstartuje v 17:00, sobotní poté ve tři hodiny odpoledne!

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha (stav série 0:2 na zápasy)


Severočechům se vstup do další fáze play-off nepovedl vůbec podle představ a v prvním střetnutí v O2 areně padli 0:7. Vývoj utkání nejvíce ovlivnilo druhé dějství, v němž se Pražané prosadili hned čtyřikrát.

Do druhého zápasu vstoupili svěřenci Patrika Augusty o poznání lépe a dostali se do vedení, jenže domácí ještě během první dvacetiminutovky skóre otočili. Tygři poté ještě před první přestávkou stihli snížit na 2:3, byl to však poslední gól celého klání. Po prvních dvou duelech tak vede Sparta 2:0. Sérii přitom zatím výrazně ovlivňují přesilové hry, kterých tým z hlavního města využil pět.

Adam Klapka o prvních dvou zápasech
Bohužel jsme soupeři nabídli přesilovky, které on umí proměnit. Nemůžeme dát Spartě v každém zápase přesilovku pět na tři, to nejde.

Koho sledovat

I když to možná není na statistikách tolik vidět, brankář Petr Kváča opět potvrzuje svou důležitost pro tým. Svými parádními zákroky ve druhém utkání držel Tygry až do konce ve hře.

Forvard David Tomášek vlétl do vyřazovacích bojů jako velká voda. Za dva zápasy má na svém kontě už šest kanadských bodů.

Příběhy čtvrtfinále

Zkušený obránce Ladislav Šmíd byl po prvním utkání hodně kritický k výkonu celého mužstva sebe nevyjímaje. Do druhého klání následně Liberec vstoupil o poznání lépe a právě Šmíd dokonce otevřel skóre, když gólem zakončil parádní sólo přes celé kluziště. Tím tak potvrdil svou skvělou formu, vždyť v play-off nasbíral už 8 bodů a v produktivitě je na druhém místě! Před ním se nachází pouze Miloš Kelemen z Mladé Boleslavi, jenž první místo drží díky vyššímu počtu vstřelených branek.

Petr Kváča před domácími zápasy
Prohráváme 0:2 v sérii, ale čekají nás domácí zápasy. Nic jsme ještě neprohráli, máme dva dny na to se připravit. Síla je na obou stranách, doma nás ale poženou naši fanoušci a my se o to kvůli nim popereme!

Tygři nyní stojí před nelehkým úkolem, tedy stáhnout dvoubodové manko v sérii poté, co prohráli úvodní dva zápasy. V historii se jim to povedlo čtyřikrát, dokáží tento počin zopakovat? To se dozvíme v následujících dvou střetnutích. Třetí utkání čtvrtfinále začne před kamerami ČT Sport v pátek od 17:00, čtvrtý následně v sobotních 15:00 pod dohledem O2 TV Sport. Přijďte náš tým podpořit v bojích o titul!

Čtvrtfinále play-off

Pondělí 21. března: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 7:0
Úterý 22. března: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 3:2
Pátek 25. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (17:00; ČT Sport)
Sobota 26. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (15:00; O2 TV Sport)

Pondělí 28. března: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný 5. duel)
Středa 30. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (případný 6. duel)
Pátek 1. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný 7. duel)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení