Akademie Bílí Tygři Liberec

Čtyřbodová premiéra! Hlavně si něco pošetřit také na ligu, směje se Libor Hudáček

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Lepší premiérové představení před domácími fanoušky si Libor Hudáček asi ani nemohl představit. V zápase proti Mladé Boleslavi si připsal čtyři body za dva góly a dvě asistence, necelou sekundu před koncem navíc vyrovnával na 4:4 a poslal zápas do prodloužení. V něm nahrál na rozhodující gól Matěji Stříteskému. "Pořád je na čem pracovat," usmívá se slovenský forvard skromně.

V prvním zápase v tygřím dresu jsi hned zaznamenal čtyři body. To je skutečně impozantní bilance.
Posbírat čtyři body v prvním zápase je samozřejmě příjemné. (úsměv) Ale stále to nebylo ideální. Dvě třetiny jsme hráli to, co jsme si řekli, ale poté jsme zaváhali a stal se z toho takový letní hokej, nahoru dolů. Boleslav vyrovnala, potom dokonce otočila... Naštěstí se nám podařilo ani ne sekundu před koncem vyrovnat. Pro diváky to jistě byl zajímavý zážitek, pro nás a trenéry už to ale na psychiku zas tak fajn nebylo. (smích)

Vaše formace zařídila celkem čtyři z pěti branek. Vaše spolupráce s Markem Kvapilem a Michalem Bulířem tak evidentně nese ovoce?
Na první zápas to bylo celkem dobré. Ještě máme na čem pracovat, ale na to je ještě dost času. Musíme si také pošetřit něco na září, abychom to pak v extralize rozbalili! (úsměv) Hlavní je, aby nám to šlo, až začne liga.

Jak se ti vlastně s Markem a Michalem hraje?
Myslím, že si umíme vyhovět. Zatím jsme dělali také docela dost chyb, toho se musíme vyvarovat. Nejsme tam pouze od toho, abychom dávali góly. Musíme také dát pozor na to, abychom neinkasovali. Ale věřím, že nám to bude klapat.

Pro tebe a pro většinu týmu šlo o první přípravný zápas. Jak ses na ledě cítil?
Na to, že jsem hrál zápas asi tak po půl roce, to docela šlo! (úsměv) Na konci už jsem cítil nohy, ve třetí třetině bylo každé střídání těžší a těžší.

Pohled na tygří střídačku

Šlo sice o přípravný zápas, zároveň se však hrálo derby proti Mladé Boleslavi. Bylo to na ledě znát?
Rozhodně. Už v kabině jsme si říkali, že je to derby a že ho chceme doma za každou cenu vyhrát. Na ledě bylo dost ostrých soubojů, i teď v srpnu se bojovalo o každý centimetr. Nikdo nedal nikomu nic zadarmo. Pro mě to byla v přípravném období docela novinka, ale k derby to patří.

V kabině je také několik hráčů, kteří do Liberce přišli z Mladé Boleslavi. Vypsali před zápasem nějakou speciální prémii?
Jistě. Petr Jelínek jim tam hned něco vypsal, stejně tak mně, když jsem hrál první zápas. Takže teď máme co dělat, nebude to zrovna levné! (smích)

Právě Radan Lenc, který je mladoboleslavským odchovancem, měl evidentně o motivaci postaráno a prezentoval se skvělým výkonem.
Je to tak, hrál velmi dobře, navíc přidal krásný gól. Zkrátka bojoval za mužstvo. Asi jim chtěl ukázat, že udělali chybu, když ho sem pustili.

Po utkání s Mladou Boleslaví vás čeká skoro dvoutýdenní pauza bez zápasu. Je těžké se v takové situaci dostat do herního tempa?
To je v létě obvyklé. Stále je na čem pracovat, takže budeme hodně trénovat. Ke konci srpna nás čeká přípravný zápas v Chomutově a pak letíme na turnaj do Švýcarska. Tam už odehrajeme v rychlém sledu relativně dost utkání, takže budeme mít šanci dostat se do zápasového rytmu.

V posledních týdnech jste stále kombinovali tréninky na ledě s nabíráním kondice a svalové hmoty. Proměnily se nyní vaše tréninkové jednotky?
První dva týdny pro mě byly docela neobvyklé, ještě jsem to nezažil. Bylo to spíše takové individuální, každý se zaměřil na to, na co potřeboval. V minulém týdnu jsme dost bruslili a teď pro změnu přidáváme například nácviky zakládání útoků a podobně. V dalších dvou týdnech nás čeká ladění dalších věcí, jako například přesilovek a podobně.

Tygří formace se raduje z gólu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení