Akademie Bílí Tygři Liberec

Čtyři Tygři se porvou o nominaci na mistrovství světa!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Již v průběhu play-off začala česká reprezentace svou přípravu na nadcházející světový šampionát. Hráči obou finalistů do ní z pochopitelných důvodů nemohli zasáhnout, nyní už se ale k národnímu týmu připojí. Z libereckého kádru obdrželi nominaci Radan Lenc, Adam Musil, Ondřej Vitásek a Petr Kváča.

Bývalý trenér Bílých Tygrů, Filip Pešán, již se svým realizačním týmem pilně připravuje českou reprezentaci na mistrovství světa. Po konci extraligy opět dozná soupiska národního mužstva několika změn.

Kádr po přípravném zápase v Německu opustí hned devět hráčů, po krátkém odpočinku naopak pozvánku obdrželi zástupci obou finalistů. Z Bílých Tygrů o účast v Rize zabojuje útočník Radan Lenc, jenž je stále nejproduktivnějším hráčem Česka v tomto ročníku. Útočné řady poté doplní po životní sezóně i Adam Musil, který se mimochodem shledá v reprezentaci se svým bratrem Davidem.

Šanci zabojovat o nominaci na mistrovství světa dostane i Ondřej Vitásek. Rázný bek už naši zemi reprezentoval na setkání hokejové smetánky v roce 2014 a před třemi lety se dokonce představil pod pěti kruhy. Jako posledního z Tygrů si český realizační tým vyhlédl Petra Kváču, statisticky nejlepšího brankáře uplynulé extraligové sezóny.

Naše hokejová reprezentace má za sebou již čtyři přípravné duely, v nichž ani jednou neprohrála. Před odletem do Minsku ji ještě čekají dvě přátelská utkání se Slovenskem a tradiční závěrečný turnaj Euro Hockey Tour, po němž Filip Pešán oznámí závěrečnou nominaci. Všem libereckým borcům držíme palce!

Petr Kváča dostal první pozvánku do českého áčka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Juniorka zahájila v Brně čtvrtfinále prohrou, rozhodla třetí třetina

Tygří dominance! U15 míří do čtvrtfinále

Měli jsme si to uhrát, mrzí Plodka. Kluci ale mají velký potenciál!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení