Akademie Bílí Tygři Liberec

Čtyři zápasy v jednom týdnu? Kvůli tomu jsme trénovali celé léto, hlásí Jaroslav Vlach

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Konečné výsledek tomu sice nenapovídá, ale Tygři hráli se Spartou dlouho velmi vyrovnaný zápas. Ještě před třetí třetinou to bylo 1:1, v poslední části hry ale vedoucí celek tabulky ukázal svou sílu a zpět do hlavního města si nakonec veze všechny tři body. Co říkali liberečtí hráči po těžkém utkání?

Už od začátku bylo jasné, že se zápas bude odehrávat v rychlém tempu. K vidění byly šance na obou stranách a jako první se prosadili Tygři, když přesilovce skóroval Dávid Gríger. „Zahráli jsme to jako na tréninku. Dostal jsem kotouč od Mislava Rosandiče a prostě jsem vystřelil. Dávid mi pak říkal, že to ani netečoval on, ale sparťanský obránce,” popisuje situaci Jaroslav Vlach.

Liberečtí vedení drželi celkem dlouho, Pražanům se ale na konci druhé třetiny přece jenom povedlo vyrovnat. A opět u toho byl Vlach, tentokrát ale ne v tak dobrém světle. Po jeho vyloučení totiž přišla přesilovka, kterou hosté využili. „To byla moje chyba. Nechal jsem se vyprovokovat, dostal jsem krosček po odpískání a zbytečně jsem to oplácel. Rozhodčí bohužel vyloučil jen mě, takže jsem oslabil tým. Tohle musím do příštích zápasů zlepšit,” nehledal výmluvy liberecký bojovník.

Před poslední dvacetiminutovkou tak bylo skóre vyrovnané, jenže to netrvalo dlouho. Sparťané se dostali do vedení, Tygři sice následně ještě vyrovnali, na další branku Pražanů už ale nedokázali odpovědět a nakonec prohráli 2:5. „Rozhodující byla jednoznačně třetí část hry. Udělali jsme tam několik zbytečných chyb, které to utkání zvrátili na jejich stranu,” ví obránce Petr Kolmann.


Podobně utkání hodnotil i Jaroslav Vlach: „První dvě třetiny to sice bylo vyrovnané, ale hokej se samozřejmě hraje na tři třetiny. Bohužel jsme pak inkasovali několik gólů a skončilo to pro nás špatně. Příště si na to musíme dát pozor.”

Velkou roli v zápase hrály početní výhody. Sparta totiž využila dvě, Liberec jednu. „V dnešním hokeji jsou přesilovky rozhodující. Teď se navíc blíží play-off, kde jejich důležitost jen stoupá. Je jasné, že budou klíčem k úspěchu,” ví Kolmann.

Liberečtí teď mají hodně nabitý program, po reprezentační přestávce hrají čtyři zápasy v jednom týdnu. „Pomohla nám ta pauza, mohli jsme si v ní trochu odpočinout. Teď už do konce základní části pojedeme skoro obden, takže to bude určitě náročné. Trénovali jsme na to ale celé léto, není to tedy nic, co by nás nějak překvapilo,” uzavírá Jaroslav Vlach.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení