Akademie Bílí Tygři Liberec

Další domácí zápas! Tygrům vstoupí do cesty zvedající se Dynamo

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Svěřence Patrika Augusty čeká v neděli již čtvrté klání na vlastním kluzišti v řadě. Tentokrát vyzvou Pardubické, jejichž výkony mají v poslední době vzestupnou tendenci. Zároveň však platí za prozatím velmi oblíbeného soupeře Severočechů, kteří s nimi v dosavadním průběhu byli stoprocentní. K tomu mají Liberečtí v zádech již dvě výhry. Přidají v neděli další? Odpověď se dozvíme od 16:00, kdy bude pod Ještědem vhozeno úvodní buly.

Blýská se na lepší časy?

Šelmy dokázaly utnout sérii pěti nezdarů po sobě, když v úterý srazily brněnskou Kometu poměrem 2:1 na vlastním ledě. Kořist v podobě tří bodů braly i v zatím posledním domácím utkání s Boleslaví.

Tu v zápasu dvou obratů přetlačily těsně 3:2 a natáhly tak fantastickou šňůru již na 23 vítězných duelů nad svým středočeským rivalem v Home Credit Areně! Vítěznou branku si navíc připsal sváteční střelec Tomáš Havlín, který herní projev hodnotil pozitivně.

Tomáš Havlín o zápasu s Mladou Boleslaví:

"Věděli jsme, že na nás soupeř vletí, byl to těžký začátek. Obzvlášť po té sérii prohraných duelů, kdy se nám nedařilo, jsme chtěli začít odzadu a být důslední v obraně. To se nám většinou dařilo. Rozhodla určitě obětavost, hlavně v závěru zápasu. Kluci, kteří byli na ledě, padali do střel. Navíc nás skvěle podržel Petr Kváča."


Dynamo se zvedá

Když se naposledy oba týmy střetly, okupovaly Pardubice až třináctou příčku extraligy, tedy umístění mimo postupové pozice pro play off. To se ale již změnilo, neboť kádr z města perníku zlepšil svou hru a posunul se na desáté místo.

Důkazem snahy o stoupání v tabulce a napravení dojmu z nepovedéného vstupu do sezony je i jejich nedávná bilance. Pardubičtí stihli letos zatím 19 duelů a 20 bodů, avšak rovnou 9 z těch 20 brali v posledních pěti soubojích.

Michal Bulíř na vhazování ve středním pásmu

Letošní srovnání? Jednoznačně pro šelmy

V probíhajícím ročníku poměří Tygři své síly s tímto soupeřem již potřetí, ovšem prozatím mohou být zcela spokojeni. S Dynamem odehráli dva mače s gólovou bilancí 11:2 z pohledu Severočechů, kteří si navíc drží stoprocentní bodovou úspěšnost.

Navážou Augustovi svěřenci dalším triumfem? To se dozvíme od nedělních 16 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet vzájemných zápasů: 74
Bilance: 31 – 10 – 1 – 2 – 30
Skóre: 160:117

Zajímavosti

  • Za posledních šest zápasů mezi těmito týmy bylo k vidění dohromady sedm dvougólových střelců! V letošní sezoně tento trend dodržuje Dávid Gríger, jenž si připsal po dvou trefách v obou případech.
  • Aktuálním lídrem pardubické produktivity je teprve dvacetiletý Matěj Blümel. Toho zná velmi dobře stejně starý liberecký útočník Matěj Pekař, oba spolu totiž nastupavali v mládežnických reprezentacích. Například přibližně před rokem společně oblékli národní dres na mistrovství světa hráčů do 20 let!
  • Rozhodujícím faktorem obou letošních střetů byla rozhodně diametrálně odlišná produktivita. Zatímco poměr střel mezi oběma kádry byl dohromady vyrovnaných 62:59 pro Severočechy, na branky vedou šelmy jasně 11:2!
Petr Kváča kryje střelu Dynama

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení