Akademie Bílí Tygři Liberec

Daniel Špaček: Jako tým jsme podali bojovný výkon, Roman Will v bráně čaroval

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Bílí Tygři v neděli, 28. října, porazili na domácím ledě tým HC Škoda Plzeň 3:0, přičemž tak dali zapomenout na nezdary z předchozích dvou zápasů. V tabulce Tipsport extraligy si díky tomu polepšili na 28 bodů. Zároveň zaznamenali posun na druhou pozici.

Pro liberecké šelmy to byl náročný víkend. Po sobotní nešťastné prohře se Spartou Praha se totiž mužstvo Filipa Pešána v neděli postavilo proti Škodovce podruhé v sezoně ke druhému zápasu ve dvou dnech.

„Víkend byl určitě náročný. Se Spartou to bylo napínavé utkání, akorát jsme neuspěli. Proti Plzni se nám ale naopak podařilo zvítězit a získat tři body, což je pro další vývoj velmi důležité,“ komentoval po utkání s Plzní útočník Daniel Špaček.

„Kluci toho musí mít plné zuby. Já jsem toho zase tolik neodehrál. Myslím ale, že jsme jako tým podali skvělý, bojovný výkon,“ pokračoval místní rodák.

Výborným výkonem se v utkání s Plzní prezentoval zejména brankář Tygrů Roman Will, který pochytal všech 38 střeleckých pokusů soupeře. Do statistik si tak připsal také své druhé čisté konto v letošní sezoně.

„Roman Will byl jedinečný. V bráně doslova čaroval. Vyhráli jsme především jeho zásluhou,“ řekl Špaček.

Obdobně hodnotil po zápase výkon brankářské jedničky našeho týmu mimochodem například i obránce Tomáš Hanousek.

„Výkon Romana byl parádní. Když ho má obránce za zády, tak se nemusí obávat, že jeho mužstvo inkasuje gól.“

„Rozhodujícím momentem utkání byla zřejmě naše čtyřminutová přesilovka ve třetí třetině. Soupeři totiž rozhodně ubrala síly. Nám naopak dodala trochu sebevědomí, díky čemuž jsme poté přidali druhý gól,“ uvedl ještě k zápasu s Plzní Špaček.

Jak už bylo uvedeno výše, liberečtí hokejisté se díky výhře nad Západočechy posunuli v tabulce extraligy na druhou příčku. Na první Spartu, která má mimochodem odehráno o jeden zápas více, ztrácejí tři body.

Příští zápas Tygři odehrají v pátek, 2. listopadu. V Home Credit Areně přivítají Piráty z Chomutova, přičemž proti nim zakončí sérii tří domácích zápasů v řadě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení