Akademie Bílí Tygři Liberec

Daniel Špaček: Moje role? Hlavně pomáhat mladším hráčům

Date of publication Author Dominik Jakubec

Pardubice - Do prvního přípravného utkání vstoupili naši hráči s výrazně omlazenou sestavou. Nejzkušenějším Tygrem na ledě byl dvaatřicetiletý Daniel Špaček, který tak oblékl dres s "céčkem" pro kapitána. A jako lídr šel mladým spoluhráčům příkladem, sám zaznamenal gól a proměnil jeden ze samostatných nájezdů.

Jak ses ve čtvrtek na ledě v prvním utkání po několika měsících cítil?
První zápasy jsou vždy velmi náročné, a to především po fyzické stránce. Na druhou stranu, je to také nejlepší způsob, jak získat fyzičku. Myslím, že jsme ukázali, že na tom jsme s kondicí docela dobře.

Stále jste v plné přípravě, kromě ledu každý den míříte do posilovny. Předpokládám tedy, že hráč v podobné zátěži nastupuje do utkání značne rozbolavělý...
Bývalo to i horší. (úsměv) Podle mě je na nás hodně znát, že jsme už během suché přípravy chodili pravidelně každý týden na led. Normálně každému trvá, než se do toho dostanete, my to ale máme tímhle trochu usnadněné.

V týmu jsi byl nejstarším hráčem, vedl jsi ho jako kapitán. Jak ti bylo, když ses rozhlédl po kabině plné samých mladíků?
Říkal jsem si, jestli se trenér trošku nezbláznil. Vždyť už je tam docela generační rozdíl, pár z těch kluků ještě nebylo ani dvacet let. Za chvíli budu moct být skoro jejich tatínkem! (smích) Ale užíval jsem si to, máme tu samé šikovné kluky.

Na podobnou pozici už navíc musíš být zvyklý z Benátek, je to tak?
Je to tak. Tam už jsem si na tuhle roli docela zvykl. Zkrátka tu jsem teď od toho, abych mladým klukům trochu předával zkušenosti.

Sám si vstřelil gól, k tomu přidal proměněný nájezd. Máme tento výkon považovat za vhozenou rukavici směrem k hráčům A-týmu?
To je otázka především na trenéry! (smích) Je to pěkný pocit, ale nesmíme to přeceňovat. Je to pořád teprve první příprava, výrazná část týmu v Pardubicích ani nebyla. Jeden zápas zkrátka ještě nic neznamená.

Minulý rok jsi začal v Benátkách, následně ses ale posunul do A-týmu, kde jsi strávil většinu sezony. Jaká by vlastně měla být tvá role letos?
S Filipem jsem domluvený, že začnu v Benátkách, kde bych měl patřit mezi pár starších hráčů. A když to bude potřeba, budu připraven pomoct také áčku. Samozřejmě budu jedině rád, když si znovu zahraju extraligu, ale vím, jakou mám roli. Ta je teď především v Benátkách a já věřím, že ji co nejlépe naplním.

Daniel Špaček

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení