Akademie Bílí Tygři Liberec

Darovat přesilovku pět na tři v každém zápase? To nejde, zlobil se Klapka

Date of publication Author Jan Kousal

Praha/Liberec - Střet se Spartou je pro něj peprný jako pro málokoho. Adam Klapka se totiž v Praze narodil a hokejově vyrůstal v konkurenční Slavii. „Čtvrtfinále v O2 Aréně si budu pamatovat do konce života tím spíš, že jsem Pražák,“ svěřil se perspektivní útočník. Momentálně ho však asi mnohem víc trápí nepříznivý vývoj série...

Oproti úvodní vysoké prohře 0:7 přišlo ve druhém duelu velké tygří zlepšení. „Určitě jsme na to šli dobře. Dali jsme i první gól, za což jsme byli rádi,“ liboval si Adam Klapka při hodnocení úplného začátku úterního klání.

Ani dobrý start ze strany Severočechů však sparťanské zbraně neotupil. Pražané utkání otočili a hlavním motivem byly, jak jinak, početní výhody. „Bohužel jsme jim darovali přesilovky, které oni umí proměnit,“ štvalo Klapku.

Petr Kváča před domácím dvojzápasem
Prohráváme 0:2 v sérii, ale čekají nás domácí zápasy. Nic jsme ještě neprohráli, máme dva dny na to se připravit. Síla je na obou stranách, doma nás ale poženou naši fanoušci a my se o to kvůli nim popereme!

Vytáhlý útočník žehral hlavně na dva fauly před třetí trefou domácích: „Nemůžeme jim dát v každém zápase přesilovku pět na tři, to nejde.“

Právě Tomáškův gól na 3:1 byl nakonec také tím vítězným. Bílí Tygři pak sice ještě v první části snížili, ale hubený jednobrankový náskok už si Pražané hlídali velmi ostražitě. „Oni už se potom jen snažili dostávat puk z jejich pásma. My jsme dobývali, ale bohužel se nám to nepovedlo,“ smutnil útočník s číslem 15.

Pro něj je série velmi pikantní. Vždyť právě v hlavním městě vyrůstal a své první hokejové krůčky udělal u rivala ve Slavii. „Čtvrtfinále v O2 Aréně si budu pamatovat do konce života tím spíš, že jsem Pražák,“ souhlasil mladý forvard.

I on už nejspíše netrpělivě vyhlíží páteční večer, kdy je na programu pokračování série na severu Čech. Za stavu 0:2 bude nesmírně důležité co nejvíce zužitkovat výhodu domácího prostředí. Tak jako v předkole s Brnem.

„Doma máme velkou sílu. Fanoušci nás poženou, to určitě bude hrát roli. Věřím, že to zvládneme,“ prohlásil závěrem veliký pracant Adam Klapka. Snad se jeho predikce vyplní.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení