Akademie Bílí Tygři Liberec

Dávid Gríger bude reprezentovat Slovensko na olympijské kvalifikaci!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Trenér slovenského národního týmu Craig Ramsay zveřejnil nominaci na olympijskou kvalifikaci. V ní figuruje hned sedm hráčů z české Tipsport extraligy, mezi kterými nechybí ani liberecký Dávid Gríger. A doplní ho i jeden bývalý Tygr!

Útočník Dávid Gríger má ze sebou velmi povedenou premiérovou sezónu v libereckém dresu. Ve čtyřiceti zápasech základní části nasbíral třicet kanadských bodů a hned po svém příchodu se tak zařadil mezi hlavní opory našeho týmu. Hodně vidět byl i v play-off, kdy si v patnácti utkáních připsal pět gólů a šest asistencí. Na konci vyřazovacích bojů se ale zranil, což ho vyřadilo z boje o mistrovství světa. Teď už se však dočkal a v kvalifikaci na olympiádu nebude chybět.

Kanadský kouč ukázal i na jednoho bývalého Tygra, a to na dalšího útočníka Libora Hudáčka. I on se na konci minulé sezóny zranil a přišel tak o šampionát, teď by ale měl patřit mezi hlavní útočné opory slovenské reprezentace.

Svěřence kouče Ramsayho čekají tři zápasy, během posledního srpnového týdnu se v Bratislavě postupně utkají s Rakouskem, Polskem a Běloruskem. Pokud svou skupinu vyhrají, zajistí si letenku na olympijské hry do Pekingu. Český národní tým má jako jeden z osmi nejlepších celků v žebříčku IIHF účast jistou.

Nominace slovenské reprezentace:

Brankáři: Adam Húska, Branislav Konrád, Patrik Rybár.

Obránci: Peter Čerešňák, Marek Ďaloga, Martin Fehérváry, Martin Gernát, Mário Grman, Christián Jaroš, Samuel Kňažko, Martin Marinčin, Šimon Nemec.

Útočníci: Peter Cehlárik, Marko Daňo, Dávid Gríger, Marek Hrivík, Libor Hudáček, Tomáš Jurčo, Miloš Kelemen, Róbert Lantoši, Kristián Pospíšil, Miloš Roman, Adam Ružička, Juraj Slafkovský, Marián Studenič.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení