Akademie Bílí Tygři Liberec

Dávid Gríger po obratu proti Hradci Králové: Nesložili jsme zbraně a hráli jako tým!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři předvedli v prvním zápase čtvrtfinále famózní obrat a po výhře v prodloužení berou první bod v sérii! Obrat z 0:3 nastartoval svou trefou Dávid Gríger, který po utkání vyzdvihoval kolektivní výkon. „V polovině střetnutí jsme začali přebírat iniciativu, obrat je pro nás obrovská psychická vzpruha,“ svěřil se.

Jak moc posílí takový obrat do dalších zápasů?
Psychicky nás to strašně posílí. Za stavu 0:3 jsme nesložili zbraně a dokázali to otočit, což je strašně super. Věřím, že nás to nakopne a navážeme na to v dalších střetnutích.

Co bylo příčinou toho, že se vám v první polovině utkání nedařilo?
Možná to byla až přemíra snahy. Taky to mohlo být tím, že jsme delší dobu nehráli a potřebovali jsme se zase rozjezdit do zápasového rytmu. Od poloviny duelu jsme začali přebírat iniciativu a šli jsme si za tím.

Adam Musil o rozdílu mezi první a druhou polovinou utkání:

„Víme, jak umíme hrát. První polovinu to prostě nebylo to, co jsme chtěli. Už je to za námi, musíme se koukat dopředu. Dobře zregenerujeme a připravíme se na druhý duel.“


Bylo podle tebe na konci zápasu znát, že Hradec už několik utkání odehrál a má méně sil?
To je otázka spíše pro ně. My jsme měli několik dní odpočinku navíc, takže to možná nějaká výhoda byla. Na to se však nemůžeme spoléhat. Byl to od nás super výkon, ale už je to minulost. Musíme se soustředit na další střetnutí, a hlavně pořádně zregenerovat. Druhý souboj bude ještě těžší.

Těsně před třetím gólem Hradce jste měli obrovskou šanci, jenže místo snížení přišla další branka soupeře. Dalo by se říct, že vás tato situace zdravě naštvala?
Prohrávat 0:3 nebylo samozřejmě vůbec příjemné. V play-off se hraje absolutně na krev a je jedno, jaký je momentálně stav. My jsme ukázali, že to umíme otočit. Hráli jsme jako tým, je to pro nás obrovská psychická vzpruha.

Dávid Gríger bojuje na brankovišti

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení