Akademie Bílí Tygři Liberec

Deník Aubiho #3: Všichni se na sebe v kabině lepíme, ale máme vše, na co si vzpomeneme

Date of publication Author David Aubrecht, Kryštof Rossmann

Liberec - Hned trojice Bílých Tygrů zamířila reprezentovat Česko na World Junior A Challenge, neoficiální mistrovství světa kategorie U19. David Aubrecht přibližuje ve svém blogu, jak taková akce světového formátu vlastně pohledem hráče vypadá.

V pondělí jsme začali turnaj zápasem s Ruskem. Po první třetině byl stav 1:1, přišli jsme do kabiny a s klukama jsme si říkali, že to byla dobrá třetina. Trenér nám taky řekl, že výkon nebyl vůbec špatný. Jenže po druhé třetině, kdy Rusko výrazně přidalo v bruslení, jsme prohrávali 2:3. Koučovi bylo jasné, že to není ono. Apeloval na nás, ať bruslíme a zlehčíme hru.

Bohužel nám začátek třetí třetiny nevyšel a už po 47 vteřinách jsme dostali gól na 2:4. Pak jsme se tlačili do šancí, ale gól se nám už dát nepovedlo. Po prohře jsme druhý den měli rozbruslení, kde jsme udělali asi tři cvičení a šli trénovat přesilovku.

Následoval oběd a pak celé odpoledne odpočinek. Hráli jsme až od 19 hodin. Jak jsme měli volno, zalezli jsme se Šírkem každý do jiné místnosti a volali jsme si s rodinou. Jakmile jsme dovolali, zapnul se v televizi poker. Ve stejný čas jako předešlý den začalo utkání s USA.

Vstoupili jsme do něj slušně. První třetina byla 0:0, ale měli jsme zhruba čtyři velké šance. V kabině nás trenér pochválil, ale řekl nám, ať začneme hrát ještě trochu víc do těla. Ve druhé dvacetiminutovce dal soupeř tři góly. Pomalu jsme otáčeli hru a zbytečně jsme tahali puk k nám do pásma. Herně jsme se zvedli, využili jsme dvě přesilovky, zkusili jsme hrát bez gólmana, ale dostali jsme gól na 2:4.

V dalším tréninku jsme se soustředili po předchozích zkušenostech na vyjetí z pásma s kotoučem. Po něm byl čas na oběd a duel Canady East s USA. Abych ale nemluvil jen o zápasech, je tu krásné zázemí. Kabina je sice hodně malá, všichni se tady na sebe lepíme a to samé na střídačkách, ale servis máme výborný. Všichni se tu o nás starají. Broušení bruslí, masáže... Máme prostě vše, na co si vzpomeneme.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení