Akademie Bílí Tygři Liberec

Deník Aubiho #4: Chtěli jsme placku na krk. Nečekal jsem, že budou Kanaďané tak kamarádští

Date of publication Author Kryštof Rossmann, David Aubrecht

Liberec - Hned trojice Bílých Tygrů zamířila reprezentovat Česko na World Junior A Challenge, neoficiální mistrovství světa kategorie U19. David Aubrecht přibližuje ve svém blogu, jak taková akce světového formátu vlastně pohledem hráče vypadá.

Zápas o semifinále dopadl velmi dobře. Vyhráli jsme 4:2 a trenér nás chválil. Motivoval nás, že můžeme být poprvé za 10 let ve finále. Čekalo se na semifinále. Nastoupilo na nás Rusko, které nás v prvním zápase porazilo 4:2, věděli jsme, že nás čeká hodně těžká šichta. Tušili jsme, že budeme muset nastoupit maximálně připravení a nic nevynechat.

První třetina dopadla 1:1 a bylo to hrozně málo na střely. Šlo o to, kdo udělá víc chyb, tak prohraje. Po druhé třetině jsme stále se soupeřem drželi krok a skóre bylo pořád stejné, ale rozhodla třetí část. Dostali jsme hned dva góly v oslabení a pak třetí gól do prázdné brány.

Skončilo to 4:2 a byli jsme všichni dost naštvaní, protože cíl, který jsme měli, právě skončil. Řekli jsme si, že urveme aspoň třetí místo. Do utkání jsme šli v klidu a dost namotivovaní, což bohužel nestačilo a prohrávali jsme 0:2. Řekli jsme si, že musíme hrát i dál v klidu a netahat puky dozadu, s čímž souvisel rychlý přechod přes střední pásmo. Ve druhé části gól nepadl, ale ve třetím dějství jsme dali gól na 1:2 a hned potom zase další dostali. To už byl konec.

Turnaj byl ale jinak opravdu super. Mám hodně zážitků a taky zkušeností. Všichni se o nás super starali. Ani bych nečekal, že kanadští obyvatelé jsou tak kamarádští. Bohužel to nevyšlo podle našich představ, chtěli jsme určitě placku na krk a to se nám nepovedlo.

Deník #3: Všichni se na sebe v kabině lepíme, ale máme vše, na co si vzpomeneme

Deník #2: Trenér nám poprvé vynadal, ale nakonec jsme si odklepali výhru

Deník #1: Sedíme v kabině na opačných stranách, ale fórům to nezabrání

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení