Akademie Bílí Tygři Liberec

Derby se vrací pod Ještěd! Jak dopadne střet s Mladou Boleslaví?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Bílí Tygři vybojovali tři výhry v řadě, nyní je ovšem čeká pořádně tvrdý oříšek. Do Liberce totiž přijede Mladá Boleslav, která v pátek ukončila sérii porážek a bude se chtít znovu nastartovat! Duel s Bruslaři je naplánován na neděli od 16:00! Součástí zápasu bude také speciální halloweenský program, více se dočtete zde.

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Zpět ve hře

Mladé Boleslavi se vstup do nového ročníku povedl a navázala na dobré výsledky z předchozí sezóny. V říjnu ji však potkala menší krize a čtyři porážky v řadě ji dokonce stály místo v elitní čtyřce. V posledním kole ovšem Bruslaři zabrali a vydřeli těsnou výhru 2:1 nad Plzní, na kterou budou chtít navázat proti Tygrům!

Ti se rovněž potýkali s nepříjemnou sérií proher, již utnuli minulou neděli proti Litvínovu. Následně si ještě Liberečtí poradili s Karlovými Vary a Kladnem, díky čemuž se v tabulce posunuli na desáté místo.

Trenér Patrik Augusta o zápase s Kladnem

„Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Kladno hrálo posledních pět zápasů velice vyrovnaně. Nám se naštěstí povedla první třetina, která udala ráz utkání. Pak se nám hrubě nepovedla ta druhá. Jsem rád a děkuji hráčům do kabiny za třetí dějství, které jsme odehráli velice dobře.“


Koncovka

V nedělním utkání proti sobě nastoupí dva celky, které se během tohoto ročníku potýkaly s efektivitou zakončení. Během již zmíněné šňůry porážek vyšla Mladá Boleslav hned dvakrát gólově naprázdno a ve třetím případě se prosadila jednou. Pouze Pardubicím vstřelili Středočeši tři branky, načež sice porazili Plzeň, jenže se trefili pouze dvakrát. Tým z města pod Ještědem si zase v posledním zápase vůbec poprvé v sezóně připsal více jak tři góly.

Druhý letošní souboj mezi Libercem a Mladou Boleslaví se uskuteční od nedělních 16:00 a z diváckého pohledu se bude jednat o velmi atraktivní zápas. Naposledy se totiž na severu Čech konalo derby za přítomnosti fanoušků před téměř dvěma lety! Přijďte Tygry podpořit!

Poslední vzájemný zápas

BK Mladá Boleslav vs. Bílí Tygři Liberec 2:1
Branky a nahrávky: 18. Kotala (Šťastný, Adam Raška I), 59. Šťastný – 60. M. Zachar (Ordoš)

FOTO: Jan Pavlíček (bkboleslav.cz)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení