Akademie Bílí Tygři Liberec

Do Liberce míří Hanáci, odčiní Tygři sobotní zaváhání?

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec - V rámci 8. kola české nejvyšší soutěže Tygři odehrají duel se sedmou Olomoucí. Šelmy tak nastoupí druhý den po prohraném zápasu s Kladnem a budou se chtít poprat o vítězství. Utkání se koná v neděli od 16:00 v Home Credit Areně.

Šest ze sedmi! Statistikám kraluje ofenziva

Tygrům se v prvních sedmi extraligových zápasech podařilo nasbírat 16 bodů. Bohužel po šesti výhrách v řadě prohráli s Kladnem, kde opět padlo mnoho branek. I přes prohru se Liberec dělí o první místo v tabulce s rivalskými Bruslaři.

Při posledním domácím utkání se v Home Credit Areně představili zlínští Berani. I přes gólovou přestřelku zvítězili Tygři 6:4, a tak se mohou chlubit nejlepším vstupem do extraligy za celou svoji působnost v nejvyšší domácí lize.

Den před zápasem s Olomoucí šelmy vyzvaly v dohrávce 7. kola kladenské Rytíře. Až do druhé třetiny Severočeši vedli. Ve třetí části se následně domácím podařilo převalit skóre na svoji stranu, ale Michal Birner individuální akcí srovnal. V posledních dvou minutách však Jaromír Jágr podruhé skóroval z dorážky a definitivní vítězství si Rytíři potvrdili střelou do prázdné. Tygři byli poprvé v této sezóně poraženi 3:5.


Olomouc drží vyrovnaný stav výher a proher

Hanáci mají vyrovnaný vstup do nového ročníku soutěže. Vyhráli čtyři ze sedmi utkání a nyní zaujímají sedmou příčku v tabulce. Před sezónou Kohouti obměňovali kádr a výraznějšími posilami jsou útočníci Rostislav Olesz, který přišel z Vítkovic, a Lukáš Klimek, který v minulé sezóně oblékal dres Sparty. Naopak z Olomouce odešli útočník Aleš Jergl do Hradce Králové a obránce Jakub Galvas do finského klubu Jukurit.

Poslední zápas odehráli Kohouti s Indiány z Plzně. Na ledě se proti sobě postavily dva týmy, jeden s pevnou obranou a druhý s produktivním útokem. Tento duel dopadl lépe pro Plzeň, která rozhodovala utkání v přesilových hrách. Olomoučtí nakonec prohráli 0:4.

Adam Musil o nadcházejícím utkání s Hanáky:

“Sice jsme proti Olomouci ještě letos nehráli, ale věřím, že je to další obtížný soupeř, tabulkově se jí daří. Musíme hlavně zápas od zápasu zlepšovat tu naši hru a soustředit se na sebe. Když budeme hrát náš styl, myslím si, že nás může málokdo z extraligy porazit! Musíme ještě každopádně na něčem zapracovat, věřím, že to tento víkend bude ještě lepší."

Vyrovnané vzájemné zápasy

Ač se to nezdá, Tygři a Kohouti mají vyrovnané statistiky vzájemných zápasů. Podaří se šelmám vyhrát, začít novou sérii výher a vylepšit si statistiky zápasů s Olomoucí? To se dozvíte v neděli od 16:00 v Home Credit Aréně. Přijďte v bílém a podpořte Bílí Tygry!

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 20
Bilance: 8 – 2 – 0 – 2 – 8
Skóre: 47:31

V posledním domácím vzájemném utkání vyhráli Tygři vysoko 5:1. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení