Akademie Bílí Tygři Liberec

Do čtvrtice na venkovních kluzištích. Tygři vyzvou brněnskou Kometu!

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Svěřenci Patrika Augusty po denní pauze vyhlíží nedělní měření sil s Brňany. Jedná se v pořadí již o čtvrtý duel na ledě extraligových konkurentů v řadě a opět je nečeká nic snadného. Jejich sok má totiž v zádech triumf nad silnou Plzní, na který se pokusí navázat. Severočeši se zase v případě vítězství mohou v tabulce dotáhnout na čtyřku nejlepších. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00.

Trip se blíží ke konci

Liberečtí v tomto utkání zakončí sérii zápasů na území soupeřů. V jejím dosavadním průběhu se jim dařilo celkem dobře, když nejprve přetlačili budějovický Motor poměrem 3:2 po samostatných nájezdech a následně ještě udělili lekci z produktivity pardubickému Dynamu, jež porazili 4:1.

Naposledy se střetli s Oceláři z Třince. Proti nim si skvělým začátkem vytvořili dvougólový náskok, ovšem ani to na bodový zisk nestačilo. Slezané totiž předvedli obrat a nakonec se radovali z vítěztví 6:4 ze svého pohledu.

Michal Birner se pokouší překonat brankáře Komety

Brněnské trápení

Svěřenci trenéra Zábranského letos neprožili zrovna snový vstup do sezony, z úvodních pěti duelů byli úspěšní pouze jednou, a to dokonce až v nájezdovém rozstřelu. Aktuálně se nachází na 9. místě tabulky, což mají ale za úkol změnit posily, které v nedávné době organizace oznámila.

V průběhu listopadu kádr Moravanů doplnili útočníci Anthony Luciani ze Znojma a Kanaďan Brandon DeFazio, jenž se naposledy objevil v dresu čínského Kunlunu v KHL, ale už stihl i dva starty v prestižní NHL. Obranu do startu zámořských kempů zase vyztužil zadák Rangers Libor Hájek. Krom toho posílil i realizační tým, v pozici asistenta trenéra nově působí Jan Zachrla.

Adam Musil se pokouší zakončovat

Premiéra

Oba celky na sebe letos narazí poprvé. Kometa je aktuálně nabuzena výhrou nad indiány z Plzně, které v rámci minulého kola dokázala porazit v jejich domácím prostředí po dlouhých dvou letech. Tygři se sice museli sklonit před Oceláři v zápase plném branek a šancí, avšak předtím si dvakrát venkovní skalp připsali.

Přidají další v DRFG Areně? To se dozvíme již v neděli od 17:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 44
Bilance: 19 – 2 – 0 – 3 – 20
Skóre: 109:126

Zajímavosti

  • Od posledního zápasu mezi těmito celky uběhlo již 275 dní.
  • Peter Schneider nastřílel 9 z celkových 31 branek Komety. A to je skoro každá třetí trefa! Je jasné, že liberecká obrana si na tohoto rakouského snajpra bude muset dát obzvlášť pozor.
  • V loňské sezoně se radoval pokaždé domácí celek. Nyní je ale nový ročník a Tygři se pokusí tuto sérii ukončit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení