Akademie Bílí Tygři Liberec

Dorost se přesouvá na západ, z nejvyšší soutěže sestoupí šest družstev

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - ELIOD Extraliga dorostu dozná před ročníkem 2020/21 mnoha administrativních změn. Bílí Tygři se přesouvají ze Středu do nabité skupiny Západ a proběhne zúžení ze 30 na 24 celků. O patro níž tedy po sezóně poputuje hned šest mužstev!

K početnímu osekání soutěže mělo dojít už v minulé sezóně, do které ovšem zasáhl COVID-19. Významné změny, které se týkají i našich dorostenců, přijdou s novým rozdělením skupin. Bílí Tygři putují ze Středu do Západu, stejně jako Mladá Boleslav. Opačným směrem se přemístí pražské výběry Sparty a Kobry. Ve skupině Západ tak bude panovat obrovská konkurence a liberecké mladíky už od základní části nečeká vůbec nic lehkého!

Složení jednotlivých skupin

Západ: Karlovy Vary, Plzeň, Třemošná, Litvínov, Chomutov, Rytíři Kladno, PZ Kladno, Hvězda Praha, Liberec, Mladá Boleslav.
Střed: Sparta Praha, Slavia Praha, Kobra Praha, Pardubice, Hradec Králové, Jihlava, Havlíčkův Brod, Tábor, České Budějovice, Technika Brno.
Východ: Třinec, Havířov, Vítkovice, Poruba, Šumperk, Olomouc, Přerov, Vsetín, Zlín, Kometa Brno.

Milan Tadeáš Jobek v šanci

Herní formát

Nic se nemění na tom, že ve skupinách se každý s každým utká dvoukolově (18 zápasů). Družstva z prvních čtyř míst všech skupin ale ve druhé části utvoří – jako dřív – dvě nadstavbové skupiny po šesti, a to podle územního principu. Dva týmy ze střední skupiny se tak přidají ke čtveřici na západ a dva ke čtveřici na východ. Do nadstaveb si získané body nepřenesou, o nové budou hrát čtyřkolovým systémem každý s každým (20 zápasů). Všech 12 týmů už bude mít jisté play-off.

Zbylých 18 mužstev zůstane ve svých skupinách (3x6), kde se také utkají čtyřkolově (20 zápasů). Všechny body z úvodní části jim ale zůstanou. Nejslabší dva celky (pomyslně 9.–10.) z každé skupiny přímo sestoupí do Ligy dorostu. Naopak první tým každé z nižších skupin a jeden nejlepší z druhých příček se přidají k TOP 12 do vyřazovacích bojů. Play-off se v prvních dvou kolech znovu odehraje na dva oddělené územní pavouky. Osmifinále i čtvrtfinále rozhodnou vždy dva vítězné duely, zatímco semifinále a finále proběhnou v rámci mistrovství republiky už jen na jeden zápas.

Klid ještě nebudou mít ani týmy ze čtvrtých příček spodních skupin (pomyslně tedy osmé). Utkají se spolu systémem dvakrát každý s každým (4 zápasy) a nejméně úspěšný následně odehraje nově vytvořenou baráž proti vítězi Ligy dorostu. Baráž proběhne na dvě vítězná utkání systémem doma – venku – doma, její vítěz získá právo účasti v Extralize dorostu 2021/22. Důležité je rovněž připomenout, že odpadá omezení počtu hráčů z mladších kategorií.

Tygří dorost stále obhajuje titul

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení