Akademie Bílí Tygři Liberec

Dorostenci i junioři se vracejí do akce! Dvacítka hostí rakouský Salzburg

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Reprezentační přestávka je minulostí. Tygři v ní na mezinárodní scéně zanechali skvělý dojem, avšak nyní už je čas znovu se přeorientovat na domácí soutěže. Dorost se už ve čtvrtek představí v Českých Budějovicích, načež doma přivítá Tábor. Junioři mají na programu jen jeden zápas, za to ale velice zajímavý! Pod Ještědem totiž vyzvou Salzburg.

Západočeská mise za bod

Poslední zápasy odehrála dvacítka už před dvěma týdny. Vzpomínat na ně, alespoň co se výsledků týče, nemůže nejradostněji. Na ledě silné Plzně nezachytili Tygři úvod utkání a prohrávali už 0:4. Severočeši se přesto nevzdali a dvěma trefami obránce Miloslava Adamce zápas zdramatizovali. Na víc, než korekci na 2:4, to ovšem nestačilo. "Bojovali jsme, zlepšili jsme výkon a vytvořili si šance, ale srovnat proti dobře hrajícímu soupeři už bylo příliš těžké," hodnotil liberecký kouč Milan Plodek.

Hned další den se proti šelmám postavil další soupeř ze špičky tabulky. V Karlových Varech poslal svůj celek kupředu Jan Křepelka. Energetici poté tlačili a chtěli skóre otočit, Pavel Čajan nicméně dlouho odolával. Za stavu 1:1 se Liberečtí v 56. minutě ujali vedení zásluhou Benjamina Vomáčky. Vary však ještě stihly srovnat krok a v prodloužení urvaly bonusový bod na svoji stranu.

18. kolo: Liberec - Salzburg (pátek, 17:00)

Salzburg se může pyšnit jednou z nejlepších hokejových akademií v Evropě. Už několikátým rokem jeho juniorský tým působí v nejvyšší české soutěži, letos se mu však daří zatím nejméně. V tabulce mu náleží dvanáctá pozice a na Bílé Tygry ztrácí pouhý bod! Uvidíme tedy důležitý souboj dvou sousedů.

Loni se spolu týmy utkaly dvakrát a vždy se radovali domácí. Na severu Čech zvítězili Tygři 3:0, když si čisté konto připsal, teď už za mořem působící, Lukáš Pařík. Pod vrcholky rakouských Alp zase uspěli hráči z Mozartova rodiště. Liberečtí vedli 2:0, jenže Red Bull nesložil zbraně a nakonec se mohl radovat z těsné výhry 5:4. Zůstanou i teď body doma?

Kanonádu následovala lekce z produktivity

ELIOD Extraliga dorostu se vrací dokonce po třítýdenní pauze! Před reprezentační přestávkou zajížděli svěřenci Richarda Loba do Jihlavy, kde nezaváhali a i díky třem přesilovkovým zásahům zvítězili jasně 6:2. Trojicí asistencí se blýskl slovinský forvard Luka Vodlan. Tygři měli v utkání zřejmou převahu a na střely si jej podmanili 41:26.

Stejný počet střeleckých pokusů vyprodukovaly šelmy i doma proti Pardubicím, avšak tentokrát to stačilo na jediný gól Mikuláše Jenčovského. Severočeši nehráli vůbec špatně, trápení v produktivitě je ale stálo výsledek. Východočeši vyhráli 5:1 a ze souboje o třetí příčku tabulky vyšli lépe. „V první třetině jsme měli obrovský počet nevyužitých šancí, mohli jsme vstřelit tak pět gólů. Tím pádem jsme se poté trápili. Brankář Pardubic chytal dobře, musím ho pochválit, my jsme navíc měli smůlu v zakončení," komentoval Richard Lobo.

15. kolo: Motor - Liberec (čtvrtek, 16:15)

Program tohoto týdne otevře sedmnáctka na ledě Českých Budějovic. Ty zatím marně hledají optimální formu, ze čtrnácti zápasů jen tři vyhrály v základním hracím čase a na vítězství čekají téměř přesně měsíc. Tygři však budou muset být ostražití!

V minulém vzájemném střetnutí totiž Jihočeši nepředvedli vůbec špatný výkon a byli blízko minimálně k bodu, o který je až v 57. minutě připravil Filip Kříž. "Jsme smutní a zklamaní, že odsud odjíždíme s prázdnou," láteřil po utkání českobudějovický kouč Roman Fousek.

16. kolo: Liberec - Tábor (sobota, 17:00)

V sobotu budou Bílí Tygři na domácím ledě usilovat o očekávané, neřkuli povinné vítězství. Táborští hokejisté zatím nastřádali pouze pět bodů za jednu výhru po prodloužení a tři porážky s bodem. Předchozí dva venkovní zápasy na ledě velmi silných soupeřů ale zvládli se ctí, v Pardubicích prohráli jen 2:4, na ledě Hradce pak 2:6.

Když Severočeši narazili na Tábor naposledy, byla z toho jasná záležitost. Liberec si přivezl tři body za výhru 6:0, střelecky střetnutí ovládl drtivě 38:12. Právě udržená nula těšila trenéra Richarda Loba: "Nastoupili v hodně mladé sestavě, chtěli jsme vidět kluky, kteří buď nedostávají tolik prostoru, nebo za nás ještě nehráli, jako například Jára Pérez z U15. Jsem rád, že jsme ten zápas zvládli a soupeři jsme nedovolili dát ani branku."

Držte našim mládežnickým týmům palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení