Akademie Bílí Tygři Liberec

Dres za 900 zápasů jsem daroval Jurovi Jarošovi, usmíval se Derner po jubileu

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Bílí Tygři ovládli i druhý domácí souboj předkola proti Brnu a pojedou tak na led Komety s šancí sérii utnout. Stejně jako v prvním duelu se dokázali do utkání vrátit a následně otočit vývoj ve svůj prospěch. Samotnému střetnutí ale také předcházel speciální ceremoniál k příležitosti jubilejního 900. odehraného zápasu Lukáše Dernera v české nejvyšší soutěži.

Svěřenci Patrika Augusty se museli až do posledních chvil snažit o vyrovnání skóre duelu proti Brnu, jelikož od 46. minuty prohrávali 1:2. Sedmnáct sekund před třetí sirénou ale srovnal na 2:2 Jakub Klepiš a v prodloužení následně rozhodl o sériovém mečbolu Martin Faško-Rudáš.

„Oproti prvnímu zápasu Kometa více napadala a forčekovala. Řekl bych, že půlku utkání jsme tahali za kratší konec provazu, ale nevzdali jsme se a bojovali do poslední minuty. Odměnou nám byl gól v prodloužení,“ hodnotil střetnutí Lukáš Derner.

Utkání však bylo pro tohoto matadora liberecké defenzívy významné i díky znamenitému kariérnímu jubileu. Ve druhém zápase předkola proti Kometě si totiž připsal již 900. duel odehraný v české nejvyšší soutěži. „Když jsem se ráno dozvěděl o tom, že jsem odehrál už takový počet utkání, tak jsem nad tím přemýšlel a vybavily se mi moje začátky. Je to obrovská porce zápasů a 900 je moc hezké číslo,“ vzpomínal s úsměvem zkušený bek.

Patrik Augusta k 900. zápasu Lukáše Dernera
Myslím si, že 900 utkání je neskutečný počin. Když si to člověk představí, tak to v něm vzbudí obrovský respekt. Lukáš je pro nás cenný nejen svými zkušenostmi, ale i jeho chutí vyhrávat zápasy a jít do každého osobního souboje naplno.

Převážný počet z této sumy odehraných klání navíc absolvoval v tygřím dresu, jen šedesát odehrál za Plzeň. „To, že jsem v Liberci strávil drtivou většinu své kariéry, mě nesmírně těší,“ komentoval svůj počin osmatřicetiletý obránce.

Přirozeně se nabízí otázka, zda by chtěl Lukáš Derner zaokrouhlit počet odehraných zápasů na tisíc. „Už jsem nad tím přemýšlel, ale byly by to skoro dvě sezóny, takže nevím. Nemám ponětí, co bude za měsíc, natož za dva roky. Nechávám si to vše otevřené,“ přemítal liberecký rodák.

K tomuto výročnímu utkání dostal Derner při předzápasovém ceremoniálu i speciální trikot s číslovkou 900. A jaký je osud této relikvie? „Dres za 900 odehraných zápasů jsem daroval v kabině našemu bývalému kustodovi Jurovi Jarošovi. Celou moji kariéru se mnou prožil. Takže jsem dostal myšlenku, že na dres napíšu věnování a daruji mu ho, což ho dojalo,“ vysvětloval zkušený zadák.

Úctyhodný kariérní milník samozřejmě neunikl ani pozornosti správce týmové kasy, kterým je Jaroslav Vlach. „Máme skvělého pokladníka, který nenechá na nikom nit suchou, takže jsem na svůj 900. zápas vypsal odměnu,“ uzavřel výpověď s úsměvem Lukáš Derner.


Hokejový úsměv Lukáše Dernera

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení