Akademie Bílí Tygři Liberec

Důležitý zápas! Tygři v souboji dvou tabulkových sousedů vyzvou Olomouc

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Extraligu čeká příští týden první reprezentační přestávka. Ještě před ní ale zbývá odehrát jedno kolo, v němž liberečtí hokejisté narazí ve velmi důležitém utkání na Olomouc. Zápas mezi sedmým a osmým týmem začne na ledě Home Credit Areny v neděli od 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Přiblížení

Olomouci se velmi zdařil vstup do sezóny a dlouhou dobu se dokonce pohybovala na hranici elitní čtyřky. Na přelomu října a listopadu však přišlo první větší klopýtnutí. Kohouti prohráli třikrát v řadě a sérii proher utnuli až proti Vítkovicím. Hned poté však Hanáci padli 1:5 na ledě Hradce Králové.

Ve vyrovnané tabulce se tak propadli o několik pater níž, zato Tygři se žebříčkem drápou směrem vzhůru. Svěřenci Patrika Augusty bodovali v pěti zápasech za sebou, přičemž zaváhali pouze proti Mladé Boleslavi, s níž prohráli v prodloužení. Poslední utkání sehrály šelmy na ledě Zlína, který porazily těsně 2:1.

Petr Kolmann o utkání se Zlínem

„Zlínští hodně bojovali. Byl to hodně silový hokej, často nás tvrdě dohrávali. My jsme si nechtěli nic komplikovat a hráli jsme jednoduše. Přijeli jsme ven a chtěli jsme tři body. Je jedno, jak jsme jich dosáhli.“


O místo v tabulce

Severočeši se tak ze třináctého místa posunuli díky bodové šňůře až na osmou pozici a právě na sedmou Olomouc ztrácí pouhý bod! V neděli tak budeme svědky velmi důležitého střetnutí o místo v tabulce! Vážnosti zápasu dodává i fakt, že se jedná o poslední kolo před reprezentační přestávkou, takže obě mužstva budou hrát i o to, kdo odejde na týdenní odpočinek spokojenější.

Přeskočí Tygři svého soupeře v tabulce, nebo Hanáci šelmám naopak odskočí? Stojí za to dodat, že pokud by svůj zápas prohrál českobudějovický Motor, Liberec by se mohl v případě tříbodové výhry vyšvihnout dokonce na šestou příčku! Zvládnou svěřenci Patrika Augusty důležitý duel? To se dozvíme již v neděli od 16:00!

Poslední vzájemný zápas

HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec 3:1
Branky a nahrávky: 6. Bambula (Kolouch), 24. Krejčí (J. Káňa, Kucsera), 45. J. Káňa (Ondrušek, Kucsera) – 37. P. Jelínek (J. Vlach, Rosandić)

FOTO: Daniel Klement (hc-olomouc.cz)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení