Akademie Bílí Tygři Liberec

Důležitý zápas v boji o čtyřku! Tygři vyzvou Plzeň

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - S povzbudivou šňůrou tří výher v řadě a především s pořádnou chutí posunout se výš extraligovou tabulkou přivítají Bílí Tygři před domácími ochozy plzeňskou Škodu. Zajímavý střet sedmého se čtvrtým začíná v pátek od 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Boj o čtyřku

Základní část extraligy se kvapem blíží do finále a boj o co nejlepší nasazení do play-off naplno hoří. Západočeši aktuálně drží čtvrté a zároveň poslední postupové místo přímo do čtvrtfinále. V minulém kole navíc svěřenci trenéra Baďoučka porazili jednoho ze svých nejbližších pronásledovatelů z Vítkovic, a tak bodový rozdíl mezi Plzní a pátým Motorem činí stále čtyři body.

Daleko za Škodou není ani sedmý Liberec. Severočeši vytěžili z posledních tří zápasů plný počet bodů, přičemž naposledy si na domácím ledě poradili s Karlovými Vary. Díky tomu výrazně stáhli manko na svého pátečního soupeře. V našlapaném středu tabulky momentálně chybí šelmám k přímému postupu mezi osm nejlepších šest bodů. Pokud by tedy svěřenci Patrika Augusty Západočechy porazili v základní hrací době, byla by jejich ztráta na elitní čtyřku už jen tříbodová!

Tomáš Filippi o boji o čtvrté místo
Těžko o tom mluvit, ale asi to každý z nás má trošku v hlavách. Je to blízko a zároveň hodně daleko. Chceme si připravit co nejlepší výchozí pozici pro play-off, ať už to bude čtyřka, nebo ne.

Koho sledovat

Byť plzeňský kádr překypuje zajímavými osobnostmi, nelze ani tentokrát opomenout Michala Bulíře. Exliberecký centr ve své životní sezóně atakuje hranici 60 bodů a v kanadském bodování celé soutěže mu patří druhá příčka za sparťanem Chlapíkem.

Život bude Bulířovi i dalším centrům Škody komplikovat kapitán podještědského celku Petr Jelínek. Zkušený forvard už dlouhé roky patří k extraligové elitě, co se úspěšnosti na vhazování týče. Letos má v nejvyšší soutěži více vyhraných buly pouze kladenský Tomáš Plekanec, procenta ale těsně hovoří pro lídra tygří smečky.

Čekání na čisté konto

Jedna věc je jasná. Když se potká Liberec s Plzní, tak se sítě vlní na obou stranách. Alespoň soudě podle let minulých. V posledních extraligových ročnících byly vychytané nuly ve vzájemných duelech Tygrů a Škody spíše raritní záležitostí. Posledním gólmanem, kterému se podařilo vychytat čisté konto, byl před více než třemi lety Roman Will.

Jestli se tentokrát čistého konta dočkáme, se nechme překvapit. Páteční utkání startuje na severu Čech v 18:00.

Poslední vzájemný zápas

HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec 1:4
Branky a nahrávky: 29. F. Přikryl (Bulíř, Čerešňák) – 26. Filippi (TS), 37. J. Šír (Rychlovský, Kolmann), 53. J. Vlach (Melancon, Kolmann), 60. Gríger (Filippi, Birner).


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení