Akademie Bílí Tygři Liberec

Dvacítka v nádherné přestřelce těsně podlehla Rusům. Krásně ovšem skórovali oba Tygři!

Date of publication Author Ondřej Belák

Hodonín - Hra české dvacítky na domácím turnaji čtyř zemí baví. O to víc, že se daří oběma nominovaným Tygrům! Michal Teplý s Rusy navázal na páteční zásah do sítě Švédska, zatímco Jan Jeník se zapsal do listiny střelců premiérově. Ačkoliv naše reprezentace po dechberoucí přestřelce tentokráte padla 5:6, oslavovali ji fanoušci jako vítěze.

Po vysoké výhře nad Švédskem narazila naše dvacítka na dalšího nesmírně kvalitního vyzyvatele. Rusko vstoupilo do utkání o něco lépe a diktovalo tempo hry. Zaslouženě se také dostalo do vedení, jenže Češi, kteří využili hned čtyři přesilovky, právě překonáním soupeřova čtyřlístku srovnali krok, když se z dorážky nemýlil Jan Hladonik. Sborná poté opět odskočila, avšak znovu se opakoval stejný scénář, tentokráte z početní výhody těžil Jakub Galvas. Po divoké první třetině svítil na ukazateli skóre nakonec stav 2:3.

Prostřední dvacetiminutovku otevřeli gólově Češi, a stálo to za to. Jan Jeník, který nastoupil na křídle první formace, se prosmýkl po levé straně až na kruh, načež výstavní ranou zápěstím vyrovnal na 3:3. Právě Jeník byl třetím nejnasazovanějším českým hráčem v zápase, a navíc si z něj odnesl 100% úspěšnost střelby. Zatímco proti Švédsku se mu z povedeného výkonu nepodařilo vytěžit branku, dalšího gólmana již donutil kapitulovat.

Po další trefě Ruska visel ve vzduchu znovu úspěch českého národního týmu. Ten se skutečně dostavil, a opět zásluhou Tygra! Michal Teplý si převzal kotouč od Jakuba Poura a rychle se dostal do mezikruží. Poté vypustil jedovku, jež prosvištěla pod vyrážečkou brankáře Miftachova až za jeho záda. Zajímavé je, že hokejisté Liberce vstřelili jediné dvě české branky, které padly při hře ve vyrovnaném počtu hráčů. Teplý vyslal další dvě rány, nicméně žádná už si cestu do sítě nenalezla. Stále ještě sedmnáctiletý talent odehrál další skvělý zápas!

Čeští hokejisté předváděli parádní stíhací jízdu, ale za stavu 4:4 pustili soupeře do dvougólového náskoku. Ten si už Rusko s vypětím všech sil pohlídalo, ačkoliv Jakub Galvas korigoval. Závěr ovšem nabídl obrovský český tlak! Domácí si aktivitou vykoledovali dvojnásobnou přesilovku, a ještě ji umocnili odvoláním gólmana. Ani v šesti proti třem už ovšem i přes všechno úsilí popáté vyrovnat nedokázali. Turnaj zakončí v neděli večer, když vyzvou dosud neporažené Finsko!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení