Akademie Bílí Tygři Liberec

Dvacítka zahájila přípravu na novou sezónu. Zatím jsem spokojený, říká Lobo

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Mládežnické celky už se pilně chystají na nový ročník. Po dlouhé stříbrné sezóně se v obměněném složení sešla k prvnímu tréninku ve větším počtu i juniorka. "Suchá příprava samozřejmě není nic příjemného, nikoho to moc nebaví. Je to ale nejjednodušší období, kdy něco získat," ví hlavní trenér Richard Lobo.

V pondělí jste se sešli k prvnímu tréninku ve větším počtu. Jaký je plán na první týdny letní přípravy?
Získat zpátky kondici. (úsměv) Kluci teď měli volno, v pondělí jsme absolvovali první trénink ve větším počtu. Léto je celkově zaměřené na získání kondice a síly. Je to nejjednodušší způsob, kdy se do toho dostat. Teď je to o tom se nějaký měsíc a půl vydat a nabrat formu, aby na to hráči mohli přes léto navázat a v sezóně z toho těžit.

Letní příprava bývá u hráčů neoblíbená. Je to potřeba akceptovat, nebo se jim třeba snažíte trénink nějak zpříjemnit?
Samozřejmě to není nic příjemného, nikoho to moc nebaví. Jak už jsem říkal, je to ale nejjednodušší období, kdy něco získat. Nehraje se, nejsou tréninky na ledě. Nemusíme se soustředit na nic jiného, než na suchou přípravu. Moc zpříjemnit to nejde, nicméně k hokeji to patří, každý si tím musí projít. Čím jsou hráči starší, tím více si uvědomují, že letní příprava je stále důležitější. Minulá sezóna pro nás byla extrémně dlouhá a hráčům ukázala, že je důležité mít energii až do konce. Když člověku dojdou síly, může ho to stát úspěch.

Má teď zásadní roli kondiční trenér Tomáš Krámský?
Přesně tak. My se nyní vlastně stáváme jeho asistenty. Krámič plánuje všechno, připravuje tréninky, a my mu jen pomáháme s organizací. Je to v jeho kompetenci, má to provázané s tím, co se dělá v létě i během zimy. Je super, že ho tady máme, protože se o to stará jeden člověk, tréninky mají hlavu a patu. Je vidět, že to funguje. Troufám si říct, že jsme od jeho příchodu k mládeži ani jeden rok kondičně nestrádali.

Plánujete se pohybovat jen v areálu Sport Parku Liberec, nebo se v rámci nabírání kondice vydáte i do okolí?
Myslím, že někam vyrazíme. Areál každopádně nabízí tolik možností, že tu máme všechno a není důvod ho opouštět. Pro hráče by ale mohlo být zpestření vydat se i jinam.

Co říkáš na to, v jaké atmosféře a s jakým nasazením se kluci po pauze k tréninkům sešli?
Nechci moc chválit, protože to pak špatně dopadá. (úsměv) Musím ovšem říct, že zatím jsem spokojený. S některými hráči jsme pracovali už minulý týden, a nebyl důvod na nikoho zvyšovat hlas. Zdálo se nám, že kluci makali. Jsme spokojení i s hráči, kteří se posunuli z dorostu.

Kdy se dostanete na led?
Každou středu budeme jezdit na led do Letňan, je to pro zpestření. Letos je jiná situace, většina kluků ještě chodí prezenčně do školy, takže je komplikovanější někam ve středu po obědě vyjet – pojedou ti, kteří budou zrovna moct. Od konce července bychom nicméně měli začít na ledě trénovat pravidelně.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení