Akademie Bílí Tygři Liberec

Dvacítku čeká poslední turnaj před domácím MS! Ve Finsku jej absolvuje i s Janem Šírem

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Reprezentační výběr do 20 let už dolaďuje formu na světový šampionát, jenž se v Ostravě a Třinci odehraje tradičně na přelomu kalendářního roku. Příležitost zabojovat o hokejový svátek má také Jan Šír, který už letos nakoukl do extraligy! Držíme palce.

Vzhledem k tomu, že Češi letos nemusí na mistrovství nikam cestovat, budou mít trenéři v přípravě o něco větší prostor na zkoušení hráčů. Proto se teď nebáli vytáhnout z rukávu pár trumfů a z reprezentačního pohledu překvapivých jmen, která si o to však řekla svými výkony v klubech. Zámořské krajánky ještě k dispozici nemají.

Zastoupení budou mít i Bílí Tygři, Václav Varaďa se totiž rozhodl ukázat na Jana Šíra. Odchovanec libereckého hokeje je ukázkovým příkladem známé "Tygří cesty." Už třetím rokem stabilně hraje druhou nejvyšší seniorskou soutěž v dresu Benátek nad Jizerou, nicméně letos už se podíval také do Tipsport extraligy! Hned při druhém startu se mu navíc povedl husarský kousek, když gólem po krásné individuální akci podpořil senzační obrat v přestřelce se Spartou.

Mezi náhradníky má náš klub rovnou další tři zástupce. V případě potřeby může trenérský štáb sáhnout po někom z trojice Adam Klapka - Adam Najman - Jakub Rychlovský!

Turnaj čtyř zemí hostí od 8. do 10. listopadu finská metropole Helsinky, kde se bude souběžně hrát i seniorský Karjala Cup. Junioři se proto představí v Helsinki Ice Hall, domově hokejistů IFK. Výjimkou bude úvodní duel Finsko – Rusko, který uvidí Hartwall Arena.

Česká dvacítka začne proti Švédům, následně se postaví Finům a na závěr Rusům. Před odletem bude trénovat od pondělí do středy na zimním stadionu Škoda IceRink v pražských Strašnicích.

Všem vybraným hráčům přejeme hodně štěstí!

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Lukáš Dostál (Ilves Tampere, Finsko), Nick Malík (Frýdek-Místek).

Obránci:

Jan Dluhoš (Poruba), Tomáš Dajčar, Miroslav Kukla, Jan Mlčák (všichni Litoměřice), Martin Hugo Haš (Tappara Tampere, Finsko), Ivan Lytvynov (České Budějovice), Karel Klikorka (Mladá Boleslav).

Útočníci:

Vojtěch Střondala, Otakar Šik (oba Litoměřice), Jaroslav Brož (Slavia Praha), Michal Kunc, Karel Plášek (oba Kometa Brno), Petr Čajka (Servette Ženeva, Švýcarsko), Jan Bambula (Havířov), Zdeněk Sedlák (Hermes Kokkola, Finsko), Radek Mužík (Lulea, Švédsko), Matěj Blümel (Pardubice), Jan Myšák (Litvínov), Jan Šír (Liberec), Martin Beránek (České Budějovice).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení