Akademie Bílí Tygři Liberec

Dvacítku čeká turnaj v Hodoníně, v nominaci hned tři Tygři!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V úvodu listopadu čeká českou hokejovou reprezentaci do 20 let turnaj v Hodoníně, kde se utká s Finskem, Ruskem a Švédskem. Chybět u toho nebude hned trojice Bílých Tygrů - Jan Jeník, Michal Teplý a Ondřej Chrtek.

Sezona 2018/19 se stále teprve postupně rozjíždí, juniorský vrchol v podobě světového šampionátu do 20 let se však vzhledem k svému termínu na přelomu prosince a ledna začíná blížit. Mladým nadějím tak už příliš času na přesvědčování realizačního týmu v čele s Václavem Varaďou nezbývá.

Jednou z posledních takových příležitostí bude Turnaj čtyř zemí v Hodoníně, který se uskuteční od 9. do 11. listopadu. Ten proběhne s hojnou tygří účastí, v nominaci totiž nalezneme hned trojici libereckých útočníků. Už tradičními účastníky reprezentačních srazů této kategorie jsou osmnáctiletý Jan Jeník a o rok mladší Michal Teplý.

Michal Teplý v reprezentaci TOP

Doplní je Ondřej Chrtek, který nakoukl do A-týmu Bílých Tygrů v přípravě a aktuálně nastupuje na farmě v Benátkách nad Jizerou. Za dvacítku si sice Chrtek zahraje poprvé, zkušenosti však má z působení v reprezentacích do 18 a do 19 let. V národním týmu tak není žádným nováčkem. Tygří zástupce nalezneme i mezi náhradníky, kde nechybí obránci Jan Bednář a Vratislav Kunst.

Juniorská reprezentace bude v Hodoníně chtít odčinit nezdar z předchozího turnaje ve Švédsku. Tam s Ruskem, Finskem i Švédskem prohrála a se skóre 4:13 skončila až na posledním místě. Podaří se tentokrát českým mladíkům i s třemi Tygry v sestavě uhrát lepší výsledek?

Ondřej Chrtek

Nominace českého týmu

Brankáři:
Jakub Škarek (Lahti, Finsko), Lukáš Dostál (Třebíč).

Obránci:
Jakub Galvas (Olomouc), Michael Gaspar, David Kvasnička (oba Litoměřice), Matyáš Zelingr (Kladno), Martin Hugo Haš (Tampere, Finsko), Jakub Müller (Lappeenranta, Finsko), Dalimil Mikyska (Třebíč).

Útočníci:
Jakub Pour, Jaroslav Dvořák (oba Litoměřice), Karel Plášek (Kometa Brno), Ondřej Machala (Pardubice), Jan Jeník, Michal Teplý (oba Liberec), Jan Hladonik (Třinec), Ondřej Chrtek (Benátky nad Jizerou), Jakub Navrátil (Přerov), Lukáš Rousek (Sparta Praha), Jan Süss, Vojtěch Střondala (oba Třebíč), Jan Myšák (Litvínov).

Náhradníci:

Brankáři: Daniel Dvořák (Hradec Králové), Dominik Pavlát (Chomutov). Obránci: Ondřej Buchtela (Chomutov), Tomáš Dajčar (Litoměřice), Jan Bednář, Vratislav Kunst (oba Benátky nad Jizerou), Mikuláš Pohl (Přerov), Jakub Jenáček (Vsetín), Jakub Muška (Vrchlabí). Útočníci: Jaromír Pytlík, Radim Toman (oba Vítkovice), Oscar Flynn, Filip Jirásek (oba Litoměřice), Jan Václavek (Zlín), Zdeněk Sedlák (Oulu, Finsko), Adam Raška (Frýdek-Místek), Petr Eret (Plzeň).

Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Václav Varaďa
Asistenti trenéra: Aleš Krátoška a Patrik Eliáš
Trenér brankářů: Radek Jirátko
Videotrenér: Lukáš Lotko
Lékař: MUDr. Miroslav Budoš
Fyzioterapeut: Martin Výtisk
Kustod: Jan Vejvoda
Kustod/masér: Václav Vejvoda

Program turnaje v Hodoníně

Pátek 9. listopadu:
15:00 Finsko – Rusko
18:30 Česko – Švédsko

Sobota 10. listopadu:
15:00 Švédsko – Finsko
18:30 Česko – Rusko

Neděle 11. listopadu:
15:00 Rusko – Švédsko
18:30 Česko – Finsko

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení