Akademie Bílí Tygři Liberec

Extraliga finišuje, pod Ještěd míří Zlín. Udělají Tygři další krok k přímému postupu?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Ze základní části extraligy zbývají už jen dvě kola a v tabulce se bojuje o přímý postup do play-off. Tygři sice momentálně drží čtvrtou pozici, hned za nimi ale číhají Hradec Králové s Plzní. Svěřenci trenéra Patrika Augusty tak potřebují každý bod a teď je čeká Zlín. Jak zápas s Berany dopadne? To se dozvíme už v pátek, úvodní buly padne v 18:00!

Boj o čtyřku vrcholí

Svěřenci trenéra Patrika Augusty v poslední době střídají výhry s prohrami a ještě si tak nezajistili přímý postup do play-off. Aktuálně se nacházejí na čtvrté pozici a na třetí Mladou Boleslav ztrácejí čtyři body. Na záda jim ale dýchají Hradec s Plzní, na které mají Liberečtí jen velmi tenký náskok. Je tedy jasné, že v pátek bude o motivaci postaráno, každý bod má teď cenu zlata!

V rámci minulého kola zamířili Tygři na led Karlových Varů. Po druhé třetině prohrávali Severočeši o dvě branky a nevypadalo to s nimi vůbec dobře. V třetí dvacetiminutovce ale díky rychlým gólům Adama Musila a Ronalda Knota vyrovnali a rázem se hrálo od začátku. V 54. minutě však vrátil Energii do vedení Jiří Černoch a Západočeši už si náskok pohlídali.

Patrik Augusta o zápase s Karlovými Vary:

„Soupeře jsme dobývali a dobývali, nakonec byl v produktivitě bohužel o jeden gól lepší. Ve třetí třetině jsme se vrátili do hry a hráči pracovali a bojovali. Poté jsme udělali jednu chybu v obranném pásmu, která nás stála zápas.“


Nepříznivá šňůra Beranů

Zlín už ztratil šanci postoupit do play-off, na dvanáctý Olomouc totiž momentálně ztrácí 19 bodů. Svěřencům trenéra Roberta Svobody se nedaří hlavně v novém kalendářním roce, z posledních 13 zápasů vyhráli jen jednou. Prohry je můžou mrzet o to víc, že většinou se jedná o velmi vyrovnaná utkání, které končí rozdílem jedné nebo dvou branek. Tygry tak rozhodně nečeká lehký soupeř!

Poslední duel Beranů ale dopadl jednoznačně, když je vysoko porazila Plzeň. Indiáni o svém vítězství rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Ve zbylém průběhu svůj náskok ještě navýšili a nakonec zvítězili poměrem 7:0.

A na koho si Liberečtí budou muset v pátek dát pozor? Nejproduktivnějším zlínským hráčem je s 27 kanadskými body Antonín Honejsek, kterému zdárně sekunduje Pavel Kubiš. V obraně dostává hodně prostoru Jakub Ferenc nebo Daniel Gazda, jenž si v této sezóně dokonce zahrál i v české reprezentaci. Oporu mají Berani i v brance, kde se střídají zkušený Libor Kašík s mladým Danielem Hufem.


Vzájemné zápasy pro Zlín

Oba týmy se v letošní sezóně doposud utkaly třikrát a lépe na tom jsou Berani. Ti nejdříve na libereckém ledě vyhráli 4:2 a následně v dohrávce 12. kola v domácím prostředí opět zvítězili, tentokrát 4:3 po samostatných nájezdech. Tygři opanovali dosud poslední vzájemný duel poměrem 3:2, opět ale musely rozhodovat nájezdy.

Jak to dopadne tentokrát? Svěřenci trenéra Patrika Augusty budou hrát o klíčové body, které by jim mohly zajistit přímý postup do play-off, proti Zlínu je ale rozhodně nečeká lehký úkol. Úvodní buly padne v pátek v 18:00. Držte Tygrům palce!

Bílí Tygři Liberec versus PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 75
Bilance: 39 – 4 – 4 – 4 – 24
Skóre: 149:107

Zajímavosti

  • Oba týmy mají na kontě skoro stejný počet trestných minut. Zlínští jich doposud nastřádali 598, Tygři jen o jednu méně!
  • Kádr Zlína je v extralize unikátní. Jako jediný tým totiž nemá na soupisce žádného cizince!
  • V posledním vzájemném zápase si svůj první extraligový gól připsal Adam Najman. Mladý útočník od té doby už žádnou další trefu nepřidal, uspěje proti Beranům i tentokrát?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení