Akademie Bílí Tygři Liberec

Extraliga od příští sezony s přímým sestupem, Český hokej hlásí i další změny

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Systém českých hokejových soutěží dozná od příští sezony výrazných změn. Ta nejdůležitější, která se týká i extraligy, je zrušení baráže a zavedení přímého postupu a sestupu. Mění se však také mládežnické kategorie.

Výkonný výbor Českého hokeje rozhodl na čtvrtečním jednání o zavedení přímých postupů a sestupů ve všech českých hokejových soutěžích s výjimkou extraligy juniorů a prozatím také Chance ligy, která bude ještě v příštím ročníku nadále uzavřena a sestupovat se tak z ní nebude. Extraligy se změna dotkne již v sezoně 2019/20, tedy v té příští.

Systém postupu a sestupu by měl být jednoduchý. Postoupit do extraligy by měl tým, který vyhraje finále play-off Chance ligy. Naopak sestup se týká celku, který skončí v extraligové sezoně poslední.

Zásadně se také mění struktura mládežnických soutěží. První změnou je zúžení extraligy juniorů z 24 celků na 17 či 18, kdy v nejvyšší soutěži budou moci působit pouze organizace se statutem Akademie Českého hokeje. Soutěž bude nesestupová, nastupovat v ní budou tři ročníky - U18, U19 a U20.

Na juniorskou extraligu naváže ta dorostenecká, která bude dvouročníková - pro hráče kategorií U17 a U16. Od sezony 2020/21 v ní na základě sportovních výsledků dojde k zúžení na 24 celků ze současných 30, zůstane však otevřená.

Úprav se ale dočkají i mladší kategorie. Po dorostenecké soutěži bude následovat kategorie starších žáků, dvouročníková pro 8. a 9. třídy (U14 a U15), a kategorie mladších žáků, dvouročníková pro 6. a 7. třídy (U12 a U13). Mladší ročníky budou organizovány v kategoriích přípravek a minipřípravek.

Více si o změnách můžete přečíst ZDE.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení