Akademie Bílí Tygři Liberec

Extraliga se opět rozběhne! Tygři přivítají zvedající se Litvínov!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Svěřenci trenéra Patrika Augusty jdou po reprezentační přestávce zpátky do akce. Pod Ještědem přivítají Vervu, pro kterou má teď každý bod cenu zlata. Dá se tedy očekávat bitva o každý centimetr ledu! Jak to dopadne? Odpověď na tuto otázku se dozvíme už ve středu, utkání začne v 18:00. Přijďte Tygry podpořit!

První prohrané derby v sezóně

Před reprezentační přestávkou se Tygrům moc nedařilo. Po jasné výhře proti silné Spartě totiž přišla dvě zaváhání proti papírově slabším soupeřům. Nejdříve Liberečtí před svými fanoušky podlehli Vítkovicím 1:2 po samostatných nájezdech. Domácí měli přitom střeleckou převahu, skvělého Daniela Dolejše ale překonal pouze Radan Lenc.

V posledním kole zavítali Severočeši na led svého boleslavského rivala. Bruslaři se dostali do vedení už v úvodní minutě a v průběhu zápasu svůj náskok navyšovali. Středočeši nakonec vyhráli 4:1, jediný gól našeho celku zaznamenal v poslední minutě obránce Ronald Knot. Mimochodem, Ladislav Šmíd v tomto utkání strávil na ledě těžko uvěřitelných 33 minut a 45 vteřin, čímž překonal historický rekord. O jeho počinu si můžete přečíst zde.

Obránce Ronald Knot o zápase s Mladou Boleslaví:

"Měli jsme smolný začátek, hned v prvním střídání jsme dostali gól. Boleslav nás chvílemi malinko dostávala pod tlak a vstřelila i druhou branku. Myslím si ale, že se utkání v průběhu srovnalo. Bohužel jsme měli spoustu vyloučení a ten čas nám chyběl, abychom se také střelecky prosadili."


I přes dvě prohry se ale svěřenci trenéra Patrika Augusty stále drží na prvním místě extraligové tabulky s náskokem šesti bodů na Spartu, která má navíc na svém kontě o tři zápasy více. Podaří se jim náskok ještě navýšit?

Verva se zvedá

To Litvínov má na druhé straně tabulky jiné starosti. Na 13. příčce má náskok pouhého bodu na poslední Pardubice, nutno ale podotknout, že má na svém kontě o dva zápasy méně než Dynamo a Vítkovice. V poslední době se ale Verva zvedá. V minulém kole sice podlehla silnému Třinci, předtím si ale ze čtyř utkání připsala 10 bodů!

Oceláři to proti Litvínovským v minulém kole rozhodně neměli lehké. V bláznivé první třetině padlo pět branek a Třinec po ní vedl 3:2. Severočeši v zbytku zápasu už ale vyrovnat nedokázali, i když si vypracovali několik zajímavých šancí.

Chemici byli před uzávěrkou přestupů hodně aktivní i na hráčském trhu. Tým z důvodu neuspokojivých výkonů opustili zkušení Lukáš Kašpar a Karel Kubát. Exliberecký Adam Jánošík byl vyměněn do Plzně za reprezentanta Michala Moravčíka. Kádr doplnili dva Kanaďané - obránce Akim Aliu a útočník Chris Langkow. Ofenzivu pak ještě posílil bývalý Tygr Tomáš Pospíšil. Prosadí se nové posily proti Bílým Tygrům?

Vzájemná bilance pro Tygry

Všechna letošní severočeská derby zatím patřila Tygrům, hned dvakrát z toho ale byla pořádně vyrovnaná bitva. Nejdříve v pátém kole vyhráli Liberečtí díky povedené druhé třetině těsně 5:4. V dalším vzájemném zápase to už bylo jednoznačnější, domácí totiž pod Ještědem smetli Vervu 6:1. Poslední střetnutí obou celků však opět nabídlo napínavou podívanou, kterou i tentokrát nakonec ovládly šelmy poměrem 4:3.

Jak dopadne poslední severočeské derby letošní základní části? To se dozvíme už ve středu, úvodní buly padne v 18:00. Přijďte Tygry podpořit!

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 71
Bilance: 31 – 6 – 2 – 10 – 22
Skóre: 206:188

Litvínov pod Ještěd naposledy zavítal v 18. kole. Celé utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení